Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yaklaşık 1,5 aylık bir aradan sonra yoğun gündemle bir araya geliyor. Yılın 4. kabine toplantısı bugün (16 Nisan Salı) Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştiriliyor.

Toplantının öncelikli gündem maddelerinden biri Orta Doğu'da artan gerilim ve Türkiye'nin bu konudaki diplomatik çabaları oluyor. Enflasyonla ve fahiş fiyatlarla mücadele de toplantının ele alacağı konular arasında yer alıyor.

Kabine Toplantıda Orta Doğu'daki Gerilimi Konuşacak

Kabine toplantısında, İran'ın İsrail'e yönelik adımlarının ardından bölgedeki gerginliğin azaltılması için yürütülen diplomasi trafiği de değerlendiriliyor. Ayrıca, Türkiye'ye yönelik güvenlik tehditleri ve Gazze'de acil bir ateşkesin sağlanması ve Filistinlilere insani yardımların kesintisiz şekilde ulaştırılması için atılacak adımlar da konuşuluyor.

Öte yandan, Kabine toplantısında Orta Vadeli Program ve 12. Kalkınma Planı çerçevesinde uygulanan ekonomi programının son durumu da masaya yatırılıyor. Ayrıca, öğretmen atamaları da toplantının gündem maddelerinden biri olarak bekleniyor.