14 Mayıs 2023 yılında 23. Cumhurbaşkanının seçileceği seçimler hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ortalığı kasıp kavuran açıklamalarda bulundu. Kısa sürede dikkat çeken bu açıklamanın detaylarındaysa Millet İttifakı’na yönelik sert sözler bulunuyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada öne çıkan sözlerse şu şekildeydi;

-Artık karşımızda bir ittifak değil tıpkı eski Türkiye'de olduğu gibi tamamen kavga, ayak oyunu ve pazarlık üzerine kurulu bir koalisyon yapısı vardır.

-14 Mayıs destanını, bir süredir beraber yol yürüdüğümüz, aramıza yeni katılan ve katılacak olan dostlarımızla Cumhur İttifakı olarak beraberce yazacağız.

“Ülkemizi bu içi karmaşık, arkası karanlık koalisyonun insafına terk edemeyiz.” Sözlerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Altılı olarak başlayan, 8'li mi 10'lu mu olduğu meçhul hale gelen koalisyonun 12 maddelik bildirisi, ülkemizin nereye sürüklenmek istediğinin yazılı ispatı.” Şeklinde konuştu.

Millet İttifakını hedef alan Erdoğan; “Bay bay Kemal'i cumhurbaşkanı adayı olarak gösteren bu koalisyonun gündeminde ülkenin ve milletin hiçbir meselesi yoktur.” Sözlerini kaydetti. 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli olan ve 11 ilin yakından etkilendiği depremle ilgili seçim noktasında da; ”Depremin kırkı çıkmadan genel merkezleri önünde vur patlasın çal oynasın aday kutlaması yapanlar gibi kesinlikle olmayacağız.” Cümleleriyle hassasiyet belirten Erdoğan sözlerini; “Sandıklara sıkı sahip çıkacak, en küçük bir kaçağa göçeğe, hileye hurdaya meydan vermeyecek güçlü bir organizasyon kuracağız.” Cümleleriyle noktaladı.