Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri’ye geldi. Toplu açılış törenine katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayserili vatandaşlar tarafından coşku ve sevgiyle karşılandı. Cumhurbaşkanı, çocuklara oyuncak hediye etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen 3. Afrika Müslüman Dini Liderler Zirvesi’ne katıldıktan sonra Kayseri’ye hareket etti. Erkilet Havaalanı’na inen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri’deki diğer belediye başkanları, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erkilet Havaalanı’ndan Cumhurbaşkanlığı otobüsü ile Cumhuriyet Meydanına hareket etti.

Yol boyunca sokaklara dökülen binlerce Kayserili, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a el sallayarak sevgi gösterisinde bulundu. Çocukların otobüsün peşinden koştuğunu gören Cumhurbaşkanı, bu sevgi selini karşılıksız bırakmadı. Çocuklara oyuncak hediye eden Cumhurbaşkanı, vatandaşlara da çay paketleri hediye etti. Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Medyanı’nda düzenlenecek açılış törenine katılacak. Kayseri Kalesi’ni ziyaret ederek incelemeler de bulunacak.