Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ziraat odaları başkanlarıyla bir araya geldi. Programda çiftçilerin sorunlarını dinleyen Erdoğan, son dönemde yaşanan olumsuz hava koşullarına rağmen üreticilerin yanında olduklarını belirtti.
"23 yıl boyunca çiftçilerimizi yalnız bırakmadık" diyen Erdoğan, “İnşallah bundan sonra da çiftçilerimizin, üreticilerimizin her daim yanlarında olmaya devam edeceğiz. Tarım sektörümüzün gelişmesine verdiğiniz katkılar için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Geçtiğimiz ay yaşanan hava olaylarının özellikle kayısı, üzüm, elma, şeftali ve nektarin gibi ürünlerde hasara neden olduğunu belirten Erdoğan, “Stratejik ürünlerde gıda arz güvenliğimiz açısından bir tehlike söz konusu değil. Tarım ve Orman Bakanlığımız süreci yakından takip ediyor. Bu süreçte TARSİM'in ve Çiftçi Kayıt Sistemi’nin önemi bir kez daha ortaya çıktı” dedi.
Erdoğan, devletin tarım sigortasında prim bedelinin yüzde 70’ine kadar katkı sağladığını ancak TARSİM sistemine katılım oranlarının hâlâ düşük olduğunu vurgulayarak, ziraat odalarından bu konuda destek istedi.
Aynı gün 4. Tarım Orman Şurası’nın açılışının yapılacağını da hatırlatan Cumhurbaşkanı, “Orada da çiftçilerimizi ilgilendiren birçok konuyu ele alacağız. İnşallah don, kuraklık gibi sorunlara karşı bakanlığımızla el birliği içinde gereken desteği sağlayacağız” açıklamasında bulundu.
Toplantıya katılan ziraat odaları başkanları da söz alarak bölgelerindeki talepleri ve sorunları dile getirdi.