Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Seyrani Mahallesi’nde yer alan Dost Market ve Dost Mağaza’yı ziyaret etti. Dost Eli Projesi kapsamında yürütülen sosyal yardım çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Çolakbayrakdar, paranın geçmediği bu merkezlerde ihtiyaç sahiplerinin sevgi puanlarıyla alışveriş yaptığını ifade etti.

Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan Belediyesi Dost Market ve Dost Mağaza’sı, yılın 12 ayı ihtiyaç sahibi ailelerimize destek olmak için hizmet veriyor. Ramazan, bayram ve yılın diğer dönemlerinde hemşehrilerimizin yanındayız. Bayram öncesi özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin bayramlık ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarımız yoğunlaştı. Amacımız, vatandaşlarımıza her zaman destek olabilmek.” diye konuştu.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen hizmette, gelir durumlarına göre A ve B grubu olarak sınıflandırılan ailelere, "Dost Eli" kartlarına yüklenen puanlar aracılığıyla gıda, temizlik, kıyafet ve ev eşyası gibi ihtiyaçlarını ücretsiz karşılama imkânı sunuluyor. Başkan Çolakbayrakdar, bu uygulamanın sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri olduğunu belirtti.