Mayıs ayının ortalarına doğru yaklaşırken aile destek paketi ödemelerinin, yaşlı ve engelli aylıklarının sağlanmasının ardından, dün de evde bakım maaşı ödemeleri iletildi. Destek ödemelerine ilişkin peş peşe açıklamalar gelirken, düşük gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin temel ihtiyaçlarının karşılanması ve eğitim giderlerinin azaltılması için sosyal ve ekonomik destek ödemesininin ne zaman verileceği merak konusu olmuştu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da bugün itibariyle sosyal ve ekonomik destek ödemesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Mayıs 2024 SED Yardımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mayıs ayı sosyal ve ekonomik destek ödemesinin bugün itibariyle hesaplara yatırıldığını duyurdu. Sosyal ve ekonomik destek ödemesi çerçevesinde dar gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin temel ihtiyaçlarının karşılanması ve eğitim masraflarının azaltılması amaçlanırken, ortalama 5330 TL tutarında ödeme yapılıyor. Mayıs ayında sosyal ve ekonomik destek ödemesi çerçevesinde 878 milyon TL hesaplara yatarken, ödemelerin gerçekleşmesinin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş:

“Çocukların aile ortamında büyümelerinin, toplumsal değerlerin korunmasında vazgeçilmez bir rolü olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması için Mayıs ayına ilişkin 878 milyon TL SED ödemesi yaptık” dedi.

Promosyon Turk Lirasi

SED Yardımı Zammı 2024

Mayıs ayı sosyal ekonomik destek ödemesi bugün itibariyle yurt çapındaki vatandaşların hesaplarına yatırılırken, sosyal ve ekonomik destek ödemesinden yararlanan vatandaşlar ilerleyen süreçlerde gerçekleşecek olan arkadaşları merak ediyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal ve ekonomik destek ödemesine, evde bakım maaşına, yaşlı ve engelli aylıklarına ocak ayında memur maaş katsayısına göre zam yapmış ve destek ödemeleri yüzde 50'ye yakın oranda yükselmişti. Bu çerçevede, temmuz ayında da sosyal ve ekonomik destek ödemesine zam yapılması bekleniyor. Memur maaşlarının yüzde 20 ile 25 aralığında artıcağına dair tahminler bulunduğu için sosyal ekonomik destek ödemesi de yüzde 20 ile 25 aralığında yükselebilir.

Editör: Ali Ölmez