Nisan ayında Ramazan Bayramı öncesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aile destek paketinden evde bakım maaşına, sosyal ve ekonomik destek ödemesinden yaşlı ve engelli aylıklarına kadar çeşitli sosyal yardımları ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara iletmişti. Söz konusu destek ödemelerinin verilmesinin ardından, haziran ayında da 16 Haziran tarihinde Kurban Bayramı’nın başlayacak olması nedeniyle destek ödemelerinin erkene çekilip çekilmeyeceği merak ediliyor. Sosyal yardımların erken verilip verilmeyeceğinin yanı sıra, sosyal yardımların güncel tutarları ve önümüzdeki süreçlerde gerçekleşecek olan artış miktarı da haziran ayının ilk günlerinde araştırılan konular arasında yer alıyor.

Sosyal Yardımlar 2024 Haziran

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı haziran ayında sosyal yardım ödemelerinin hangi tarihte verileceği ile ilgili henüz açıklamada bulunmasa da dar gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olabilmek ve ailelerin maddi yüklerini hafifletebilmek için geçtiğimiz süreçlerde sosyal ve ekonomik destek ödemesi hayata geçirilmişti. Sosyal ve ekonomik destek ödemesi kapsamında ortalama 5330 TL destek sağlanırken, ortaöğretimde okuyan çocuk için ise dar gelirli hanelere 5782 TL veriliyor. 5782 TL tutarındaki sosyal ve ekonomik destek ödemesinin haziran ayında sağlanması halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu aydınlatılacak.

Turk Lirasi Ozel Sekt R Zammi

SED Zammı 2024

Ocak ayında sosyal ve ekonomik destek ödemesine memur maaş katsayısına göre zam yapılmış ve yüzde 50'ye yakın oranda zamlanan sosyal ve ekonomik destek ödemesi ortalama 5330 TL olmuştu. Söz konusu desteklerin zamlanmasının ardından, temmuz zammı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temmuz ayında memur maaş katsayısına göre sosyal yardım ödemelerine zam yapacak. Bu çerçevede, memur maaşlarının yüzde 20 ile 25 aralığında artacağına ilişkin tahminler bulunduğu için sosyal ve ekonomik destek ödemesinde de yüzde 20 ile 25 aralığında artış hayata geçebilir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da destek ödemelerindeki artışların belli olmasının ardından güncel tutarlara dair kamuoyunu aydınlatacak.

Editör: Ali Ölmez