Mayıs ayının ilk günlerinden itibaren farklı farklı alt başlıklardan oluşan ve cuma günleri sağlanan tarımsal destek ödemelerine dair gelişmeler ülke genelindeki farklı şehirlerde yaşayan üreticiler tarafından yakından takip edilirken, belediyeler de destek programları ile ilgili düzenli olarak bilgilendirmede bulunuyorlar. Bu çerçevede, belediyelerin fide, fidan, mazot, gübre destekleri vatandaşlar tarafından merak edilirken, mayıs ayının son günlerinde desteklere ve destek başvurularına dair belediyelerin resmi internet sitelerinden ya da sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yayınlanıyor.

Tarim Gubre Destegi

Çiftçilere Hasat Desteği

Mayıs ayının son günlerine doğru yaklaşırken ÇKS belgeli 100 dekarın altında tarlası olan küçük çiftçilerin 25 dekarlık hububatının belediye tarafından hasat edileceğini Eskişehir Büyükşehir Belediyesi duyurdu. Söz konusu hasat desteği için 27 Mayıs ile 6 Haziran tarihleri arasında başvurular gerçekleşirken, desteğin detaylarına dair belediyenin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda:

’’Çiftçilerimizden büyük ilgi gören hasat desteği başvurularımız başladı! Ekonomik olarak zor günlerden geçen ve üretemez hale gelen çiftçimize bu sene de destek oluyor, 25 dekarlık hububatlarını biz hasat ediyoruz! ÇKS Belgeli, 100 dekarın altında tarlası olan çiftçilerimiz başvuru için kırsal ilçelerimizdeki ESKİ Abone Merkezlerimizi, merkezde ise Tarımsal Hizmetler Dairemizi  ziyaret ederek belirtilen tarihler arasında başvurularını yapabilirler’’ denildi.

Editör: Ali Ölmez