Tarım ve Orman Bakanlığı’nın haziran ayında da farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemelerini cuma günleri ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına aktarması bekleniyor. Bu çerçevede, haziran ayının sonlarına kadar cuma günleri farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destekler iletildikçe bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile ödemelerin alt başlıklarına ve detaylarına ilişkin kamuoyuna bilgi verilecek. Tarımsal desteklere dair gelişmeleri yakından takip edilirken, farklı programlar çerçevesinde yapılacak olan ödemeler de merak ediliyor. Tarım ve Orman Müdürlükleri de projelerin ayrıntılarına ilişkin bilgi veriyorlar.

Çiftçi Destek Proje Başvurusu

Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var projesi için başvurular 24 Haziran tarihinde başlayacak ve 12 Temmuz tarihine kadar devam edecek. Söz konusu proje çerçevesinde kredi miktarı 600.000 TL olarak belirlenirken, konuya ilişkin Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda:

‘’Köyümde Yaşamak için bir sürü nedenim var projesi Karaman Valimiz Sayın H.Engin Sarıibrahim ve Ziraat Bankası Mersin Bölge Müdürlüğü ile yapılan protokol ile yeniden başladı. İl Müdürü Hatice Bulut konu ile ilgili yaptığı açıklamada "2021 yılında başlayan proje ile üreticilerimiz 3 yılda 45.000 hayvan alımı yaptı. Küçükbaş hayvan sayımızda artış sağlayacak projemize 6 aylık bir aradan sonra tekrar başlıyoruz. Bu yıl faizsiz olarak ve 5 yılda geri ödemesi yapılacak Köyümde Yaşamak için bir sürü nedenim var projesi kredi miktarı 600.000 TL.  Projeden faydalanmak isteyen üreticilerimizi başvurularını yapmaları için 24 HAZİRAN-12 TEMMUZ arası İl/İlçe Müdürlüklerimize bekliyoruz" dedi. Hayırlı olsun’’ denildi.

Turk Lirasi Sayma

2024 Haziran Tarımsal Destek Tarihleri

Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü destek projesi başvurularına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile bilgilendirmede bulunurken, yurt çapındaki farklı şehirlerde yaşayan üreticiler de tarımsal destek ödemelerine dair gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal destekleri genellikle cuma günleri ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına aktarıyor. Bu durumda, önümüzdeki süreçlerde de cuma günleri tarımsal destekler verildikçe bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yayınlayacak.

Editör: Ali Ölmez