Tarım ve Orman Bakanlığı mayıs ayının dördüncü tarımsal destek ödemesini geçtiğimiz hafta cuma günü ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırdı. Söz konusu tarımsal destek ödemesinin sağlanmasının ardından, bu hafta cuma günü de mayıs ayının beşinci tarımsal destek ödemesini iletilmesi halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyuru metinleri yayınlanacak. Tarımsal desteklere ilişkin gelişmeler yakından takip edilirken, farklı programlar çerçevesinde ödemeler yapılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı da ödemelerin ayrıntılarına ilişkin resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı duyurular ile kamuoyunu bilgilendiriyor.

Çiftçilere IPARD Destekleri

Tarım ve Orman Bakanlığı IPARD projesi çerçevesinde sunulan destekler ile ilgili düzenli olarak açıklamalarda bulunuyor. Bu kapsamda, Bakan Yumaklı IPARD-III programının birinci başvuru çağrıları kapsamında ülke genelinde toplam 1079 proje başvurusu yapıldığını söyledi. IPARD destekleri kapsamında bugüne kadar 25.434 projeye toplam 45.3 milyar TL hibe desteği sağlanırken, desteklerin ayrıntılarına ilişkin bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metninde:

‘’Kırsal kalkınma yatırımları içerisinde IPARD desteklerinin önemli bir yeri olduğunun altını çizen Bakan Yumaklı, bu desteklerle, teknolojik ve yenilikçi değişimlerin önemli yer tuttuğunu belirtti. Verilen IPARD destekleri kapsamında bugüne kadar 25 bin 434 projeye, reel rakamlarla toplam 45,3 milyar lira hibe desteği verdiklerini anımsatan Yumaklı, bu hibeler sayesinde ülkenin tarım ve gıda sektörlerine 93 milyar lira tutarında yatırım kazandırıldığını söyledi. Bakan Yumaklı, söz konusu yatırımlarla 102 bin istihdam sağlanmasına katkıda bulunduklarına, IPARD ile ayrıca üretilen ürünlerin yerinde pazarlanmasını da desteklediklerine dikkati çekti’’ denildi.

Aile Destek Turk Lirasi

Tarımsal Destekler 2024 Mayıs

IPARD projesi çerçevesinde sunulan desteklere ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı açıklamalarda bulunurken, tarımsal destek ödemeleri mayıs ayının son günlerine doğru yaklaşırken araştırılan konular arasında yer alıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal destek ödemelerini genellikle cuma günleri ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırıyor. Bu durumda, önümüzdeki süreçlerde cuma günleri tarımsal destekler sağlanabilir. Tarım ve Orman Bakanlığı da tarımsal destek ödemeleri verildikçe resmi internet sitesinden ya da sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacak duyurular ile kamuoyunu bilgilendirecek.

Editör: Ali Ölmez