Mayıs ayı boyunca Tarım ve Orman Bakanlığı beş farklı tarımsal destek ödemesini ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına aktarmıştı. Söz konusu tarımsal destekler cuma günleri verilirken, haziran ayına girilmesinin ardından da haziran ayında cuma günleri tarımsal desteklerin sağlanıp sağlanmayacağı merak ediliyor. Tarımsal destek ödemeleri genellikle cuma günleri verilirken, söz konusu desteklerini yanı sıra ülke genelindeki farklı şehirlerde yaşayan vatandaşlar da tarımsal destek projeleri ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Belediyeler de resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden destek programları ile ilgili bilgilendirmede bulunuyorlar.

Tarımsal Destek Projeleri

Üreticilere destek olabilmek için ülke genelindeki farklı belediyeler çeşitli destek projeleri hayata geçiriyorlar. Bu çerçevede, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre çiftçilere ücretsiz toprak analizi desteği sunulacak. Söz konusu desteğe ilişkin belediyenin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metninde:

‘’Kocaeli Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen ücretsiz toprak analizi uygulamasıyla hem tarımsal verimliliğin artırılması hem de yanlış gübreleme sonucu oluşabilecek toprak ve su kirliliğinin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Tarımsal kalkınmaya ve üreticilerin refah payının artırılmasına yönelik hayata geçirdiği projelerle Türkiye’ye örnek olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, verimli ve kaliteli üretim için tarıma ve hayvancılığa sağladığı desteklerle her zaman çiftçinin yanında oluyor. Bu doğrultuda İZAYDAŞ bünyesinde kurulan çevre laboratuvarında çiftçilere ücretsiz toprak tahlili desteği sağlayan Büyükşehir,  bu hizmetiyle tarımsal verimin artırılmasını hedefliyor’’ denildi.

Ciftcilere Tarimsal Destek

Haziran 2024 Tarımsal Destekleme Ödemeleri

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çiftçilere sunulacak olan ücretsiz toprak analizi desteği ile ilgili bilgilendirmede bulunurken, yurt çapındaki farklı şehirlerde yaşayan üreticiler de tarımsal destek ödemelerine dair gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal destek ödemelerini genellikle cuma günleri ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına aktarıyor. Bu durumda, önümüzdeki haftalarda da cuma günleri tarımsal destek ödemeleri sağlanabilir. Tarımsal destek ödemeleri haziran ayı boyunca verildikçe bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile alt başlıklara ve tutarlara dair bilgi verilecek.

Editör: Ali Ölmez