Mayıs ayının ilk tarımsal destek ödemesi geçtiğimiz hafta cuma günü sağlanırken, beş farklı alt başlıktan oluşan ve yaklaşık 945 milyon TL tutarında olan mayıs ayinin ikinci tarımsal destek ödemesi ise bu hafta cuma günü verildi. Önümüzdeki süreçlerde de farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemelerinin cuma günleri çiftçilerin hesaplarına yatması bekleniyor. Tarımsal destek ödemelerine ilişkin gelişmeler üreticiler tarafından yakından takip edilirken, tarım ve orman bakanlığı farklı ödemelere dair de açıklamalarda bulunuyor. Bu çerçevede, 2024 yılı yaş çay alım fiyatları ile ilgili bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metni ile açıklama yapıldı.

Yaş Çay Alım Fiyatı 2024

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 2024 yılı yaş çay alım fiyatı kilogram başına 17 TL olarak belirlenirken, üreticilere sağlanan destek bedeli ise iki TL olacak. Bu kapsamda 2024 yılı yaş çay bedeli için üreticilerin eline kilogram başına 19 TL geçecek. Söz konusu yaş çay alım bedelinin belli olmasının ardından bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan duyuru metni ile kamuoyu bilgilendirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada:

’’2024 yılı yaş çay alım fiyatı kilogram başına 17 lira, üreticilerimize verilen destekleme bedeli ise 2 lira olarak belirlendi. Böylece 2024 yılı yaş çay bedeli olarak üreticilerimizin eline kilogram başına 19 lira geçecek. Tüm üreticilerimize hayırlı olsun’’ denildi.

Emekli Zammi Hesabi

Çiftçilerin 2024 Mayıs Destek Ödemeleri

Tarım ve Orman Bakanlığı 2024 yılı yaş çay alım fiyatının detaylarına ilişkin resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı duyuru ile bilgilendirmede bulunurken, tarımsal destek ödemeleri de merak edilen konular arasında yer alıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal destekleri genellikle cuma günleri çiftçilerin hesaplarına yatırıyor. Bu durumda, önümüzdeki süreçlerde cuma günleri tarımsal destek ödemelerini çiftçilere verilebilir. Mayıs ayının son günlerine kadar cuma günleri tarımsal destek ödemeleri sağlandıkça bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyuru metinleri yayınlanacak.

Editör: Ali Ölmez