Mayıs ayında da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi cuma günleri tarımsal destek ödemeleri ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırılıyor. Bu çerçevede, bu hafta cuma günü mayıs ayının beşinci tarımsal destek ödemesinin iletilmesi halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanabilir. Tarımsal desteklere ilişkin gelişmelere yakından takip edilirken, Tarım ve Orman İl Müdürlükleri sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımlar ile desteklerin ayrıntılarına ilişkin bilgilendirmede bulunuyorlar. Çiftçiler de yeni açıklamaları ve söz konusu açıklamaların detaylarını merak ediyorlar.

Emeklilere Destek 5000 Tl

Çiftçilere Uzman Eller Projesi Desteği

Uzman Eller Projesi çerçevesinde düzenli olarak ülke genelindeki üreticilere destekler sağlanırken, mayıs ayının son günlerinde yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bu çerçevede, Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre kırsal kalkınmada uzman eller projesi çerçevesinde kırsal alanda yaşayan tarımsal ve hayvansal üretim yapan çiftçilere 2022 yılında 2.294.000 TL ödeme yapılırken, 2023 yılında ise 3.647.000 TL hibe desteği verildi. 2024 yılında da söz konusu desteğin devam edeceği belirtilirken, Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda:

‘’İlimizde Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi kapsamında kırsal alanda tarımsal ve hayvansal üretim yapan çiftçilere, 2022 yılında 23 kişiye 2 milyon 294 bin TL, 2023 yılında 15 kişiye 3 milyon 647 bin TL hibe desteği verilmiştir. 2024 yılında da Uzman Eller Projesi devam edecek olup,  eğitimli işgücü ile tarımsal üretimin miktarını, kalitesini ve verimliliğini arttıracak, kırsal alandaki tarımsal üretim yapan işletmelere örnek ve önderlik yapacak olan proje sahiplerine her türlü destek verilmeye devam edecektir’’ denildi.

Editör: Ali Ölmez