Çiftçiler mayıs ayında da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal destek programlarını yakından takip ediyorlar. Mayıs ayının ikinci tarımsal destek ödemesi geçtiğimiz hafta cuma günleri ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırılırken, önümüzdeki süreçlerde de cuma günleri tarımsal destekler verildikçe bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyuru metinleri ile kamuoyuna bilgi verilecek. Bu çerçevede, tarımsal destek programlarına dair araştırmalar hız kesmeden devam ederken, bankaların kredi fırsatları da yakından takip ediliyor. Ziraat Bankası da genç çiftçi kredisi ile ilgili resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı duyuru ile bilgilendirmede bulundu.

Ziraat Bankası Genç Çiftçi Kredisi

Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre tarım alanındaki genç girişimci sayısının artırılması, gençlerin tarımsal üretime yönelik yatırımlarının ve faaliyetinin desteklenmesi için gençlere 1.500.000 TL'ye kadar kredi sunulacak. Söz konusu kredi çerçevesinde yapılabilecek olan faaliyetler şöyle:

  • Canlı hayvan alınmasına
  • Basit sera yapımına yönelik inşaat harcalamalarına
  • Faaliyet konunuzla ilgili makine ekipman alınmasına (traktör hariç)
  • Kiralık işletmeler için kira ücretine
  • Faaliyet konunuzla ilgili işletme giderlerine

Tarim Bakanligi Mayis 2024 Destegi

Çiftçilere 2024 Mayıs Ödemeleri

Ziraat Bankası’nın gençler için hayata geçirdiği çiftçi kredisinin detayları merak edilirken, tarımsal destek ödemeleri de merak edilen konular arasında yer alıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal destekleri genellikle cuma günleri sağladığı için mayıs ayında da cuma günleri bakanlık tarafından yapılacak açıklamalar merak ediliyor. Bu hafta ya da önümüzdeki haftalarda da cuma günleri farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemeleri iletildikçe bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyuru metinleri ile kamuoyu bilgilendirilebilir.

Editör: Ali Ölmez