Yurt çapındaki üreticiler bu hafta cuma günü Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tarımsal destekleri sağlayıp sağlamayacağını merak ediyorlar. Tarım ve Orman Bakanlığı geçtiğimiz hafta mayıs ayının ikinci tarımsal desteklemesini iletmişti. Söz konusu tarımsal desteğin alt başlıkları arasında yer alan fındık alan bazlı gelir desteği ödemeleri TC kimlik numarasının son rakamına göre bu hafta da devam edecek. Mayıs ayının üçüncü tarımsal destek ödemesinin bu hafta cuma günü çiftçilerin hesaplarına yatırılması durumunda bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyunun bilgilendirmesi beklenirken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de çiftçilere KDV ve ÖTV düzenlemesi için çağrıda bulundu.

Çiftçilere KDV ve ÖTV Çağrısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada çiftçilerin KDV ve ÖTV sorununa neşter vurulmasını istedi. Çiftçilere destek verilmesi gerektiğini belirten Bahçeli:

”Türkiye'yi doyuran, çalışkanlık abidesi çiftçilerimizin derdi derdimiz, sevinci sevincimizdir. Ekmeğinin peşinde olan çiftçi kardeşlerimizin yüzünün gülmesi hedefimizdir. Onlara ne versek, ne yapsak yetersizdir. Bizi doyuran çiftçilerin doyması için ÖTV ve KDV sorununa neşter vurulmalıdır. Dünya piyasalarına tesir eden gerilimler ve döviz kuru gübre fiyatlarına etki ediyor. Türkiye ekonomisinde düzelme yaşandıkça, enflasyonun boğazı sıkıldıkça, dövizde istikrar sağlandıkça buradan çiftçilerimiz de kazançlı çıkacak ve onlar da refaha çıkacak. Tarım kesimine verilecek destek yüzde 44.4 artırıldı ve 91.5 milyar liraya çıkarıldı. Buna rağmen gübre ve mazot desteğinin yükseltilmesi dileğimizdir. Tarım stratejik bir sektördür. Salgında bu çok iyi anlaşıldı’’ dedi.

Tarim Bakanligi Tarimsal

Tarımsal Desteklemeler 2024 Mayıs

Çiftçilere destek için yapılan düzenlemeler ülke genelindeki üreticiler tarafından yakından takip edilirken, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın destek programları da merak ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal destek ödemelerini genellikle cuma günleri çiftçilerin hesaplarına yatırıyor. Bu çerçevede, önümüzdeki süreçlerde de cuma günleri tarımsal destek ödemeleri verildikçe bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile ödemelere ilişkin bilgi verilecek.

Editör: Ali Ölmez