Tarım ve Orman Bakanlığı mayıs ayının üçüncü tarımsal destek ödemesini geçtiğimiz hafta cuma günü ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırırken, bu hafta cuma günü de mayıs ayının dördüncü tarımsal destek ödemesinin sağlanması halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile alt başlıklara ve ödeme tutarlarına dair kamuoyu bilgilendirilecek. Söz konusu tarımsal destek ödemeleri ile ilgili gelişmeler mayıs ayının ilk günlerinden itibaren ülke genelindeki farklı şehirlerde yaşayan üreticiler tarafından yakından takip edilirken, tarımsal desteklerin detayları da merak konusu oldu. Bu çerçevede, valilikler, tarım ve orman il müdürlükleri desteklerin detaylarına dair sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımda bulunmaya devam ediyorlar.

Çiftçilere Fark Ödemesi

Mayıs ayının ilk günlerinden itibaren tarımsal destek ödemelerine ilişkin yeni açıklamalar peş peşe gelirken, farklı şehirlerde bulunan valilikler de desteklerin detaylarına ilişkin bilgilendirmede bulunuyorlar. Bu durumda, Bilecik Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre şehirde bulunan 2327 çiftçiye toplam 15.431.000 TL fark ödemesi gerçekleştirilecek. Yağlı tohum, hububat, baklagil ve dane mısır desteği çerçevesinde Kurban Bayramı’na kadar 20 Mayıs ile 14 Haziran tarihleri arasında nakdi olarak üreticilerin hesaplarına ödemeler aktarılacak. Söz konusu ödemelere ilişkin valiliğin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımı ile kamuoyu bilgilendirildi.

Turk Lirasi Odeme Promosyon

Çiftçilere 2024 Mayıs Tarımsal Destekleri

Bilecik Valiliği Kurban Bayramı’na kadar devam edecek olan destek ödemelerine ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile açıklamalarda bulunurken, ülke genelindeki farklı şehirlerde yaşayan üreticiler de tarımsal destekler ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Mayıs ayının ilk günlerinden itibaren cuma günleri farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destekler yurt çapındaki çiftçilerin hesaplarına aktarılıyor. Tarımsal destek ödemeleri genellikle cuma günleri verilirken, bu hafta cuma günü de mayıs ayının dördüncü tarımsal destek ödemesinin sağlanacağına dair tahminler bulunuyor. Farklı alt başlıklardan oluşan mayıs ayının dördüncü tarımsal destek ödemesinin bu hafta itibariyle verilmesi durumunda bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirmede bulunabilir. Tarımsal destek ödemesinin yanı sıra farklı programlar ve projeler çerçevesinde de çiftçilere ödemeler gerçekleştiği için bakanlığın resmi internet sitesinden ya da sosyal medya hesapları üzerinden söz konusu ödemeler ile ilgili güncel gelişmelere erişilebilir, detaylı bilgi edinebilir.

Editör: Ali Ölmez