Mayıs ayı boyunca Tarım ve Orman Bakanlığı cuma günleri farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemelerini ülke genelindeki çiftçilere iletmişti. Bu çerçevede, haziran ayında da tarımsal destek ödemelerinin cuma günleri verileceği tahmin edilirken, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal destek programlarının yanı sıra çiftçilere sunulacak farklı destekler de merak edilen konular arasında yer alıyor. Tarım ve Orman Müdürlükleri de sosyal medya hesaplarından ve resmi internet siteleri üzerinden yayınladıkları duyurular ile çiftçilere sağlanan desteklerin ayrıntıları ile ilgili bilgilendirmede bulunuyorlar.

Çiftçilere Sulama Desteği

Haziran ayının ilk günlerinden itibaren ülke genelindeki Tarım ve Orman İl Müdürlükleri çiftçilere sunulan destekler ile ilgili bilgilendirmede bulunuyorlar. Bu çerçevede, Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre bireysel sulama sistemleri projesi çerçevesinde 573 üreticiye 220 milyon liralık bütçe karşılığında 110 milyon TL hibe desteği sağlandı. Desteğin verilmesinin ardından Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda:

‘'19. Etap Bireysel Sulama Sistemleri Projesi kapsamında 573 üreticimize 220 milyon liralık proje karşılığında 110 milyon lira hibe desteği sağlandı. İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda gerçekleştirilen hibe dağıtım programına katılan Valimiz Sayın Cahit ÇELİK, burada üreticiler ile bir araya geldi. Niğde'nin Karaman, Konya ve Aksaray ile Türkiye'de kuraklığın ve su stresinin en fazla hissedildiği illerin başında geldiğini söyleyen Niğde Valisi Cahit Çelik; Niğde'nin Tarım ve Orman Bakanlığının 2007'den beri verdiği basınçlı sulama sistemleri desteğinden en fazla yararlanan illerin başında geldiğini belirtti’’ denildi.

Tarim Bakanligi Tarimsal

Hazıran 2024 Tarımsal Destekleri

Niğde İ Tarım ve Orman Müdürlüğü Bireysel Sulama desteğinin detaylarına ilişkin bildilendirmede bulunurken, yurt çapındaki farklı şehirlerde yaşayan vatandaşlar da çiftçilere sağlanacak olan tarımsal destekleri merak ediyorlar. Tarım ve Orman Bakanlığı haziran ayının ilk tarımsal destek ödemesine ilişkin henüz açıklamada bulunmadı fakat önceki aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınlara yürütülen tahminlere göre Tarım ve Orman Bakanlığı’nın cuma günleri tarımsal destek ödemelerini sağlaması bekleniyor. Cuma günleri farklı başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemeleri verildikçe bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanacak.

Editör: Ali Ölmez