CHP’nin İstanbul Milletvekili Ali Şeker, yaşanan deprem felaketi sonrası yaptığı açıklamasında hastaneler konusunda dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamasında Kahramanmaraş merkezli depremlere dikkat çeken CHP’nin Doktor vekili Ali Şeker, “Rant anlayışı bir kere daha öldürdü. Bizlere şehir hastanesi değil, insanların yaşadığı şehirde, yaşadığı yerde hastane lazım” ifadelerini kaydetti.

CHP Milletvekili Ali Şeker, Kayseri Şehir Hastanesi’nin fotoğrafını da göstererek, “Bu şehir hastanesi de Kayseri Şehir Hastanesi. Biz bizzat gittik oraya, Cumhuriyet Halk Partisi heyeti olarak bundan 5 sene önce yerinde inceleme yaptık. Gittiğimizde aynen bize şunu dediler: ‘Bataklığın ortasına yapıldı bu hastane. Altındaki sudan dolayı kurutamıyoruz’ Aynı şekilde Maraş’taki hastane de yine bataklığa yapılmıştı” şeklinde konuştu.

 “Yapılan tüm uyarılara rağmen kurutulan gölün ortasına, ovaya şehir hastanesi yapmışlar. Sonra da etrafına AVM’ler, rezidanslar dikmişler. Oysa tarım arazisine yapılan hastaneye şehir değil insanların yaşadığı şehirde, yaşadığı yerde hastane lazım” şeklinde konuşan milletvekilinin bu açıklamaları kısa sürede geniş yankı uyandırdı.