Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu CHP Mersin milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlık fezlekelerini görüşmek üzere toplandı.
Komisyon toplantısının ardından Komisyon Başkanı Yusuf Beyazıt açıklama yaptı. Beyazıt, hazırlık Komisyonu kurulduğunu hatırlattı ve hazırlık Komisyonu raporunu görüştüklerini ifade etti. Beyazıt,”2 Mart itibariyle bir aylık süre doluyordu. Her iki milletvekili ile ilgili hem Ali Mahir başarır hem de Lütfü Türkkan ile ilgili dokunulmazlığının kaldırılması yönündeki raporumuzu yarın itibariyle Genel Kurul’a sunacağız. Karar oy birliği ile alındı. Yarın saat 12’de sunacağız” ifadelerini kullandı.
 

Başarır ve Türkkan’ın dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Hazırlık Komisyonu oluşturulmuştu. Komisyon her iki milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde karar almıştı.
Komisyon Başkanı Yusuf Bayazıt deprem ile ilgili konuşma yaptı ve Başarır ve Türkkan’ın dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin tezkereleri okudu.