Ümit Özer milletvekilliği aday adaylığı için il başkanlığı görevinden istifa etmişti. İstifası üzerine "CHP Kayseri İl Başkanı koltuğuna kim oturacak?" sorusu gündeme geldi. Adil Demir ve Niyazi Ünalmış il başkanlığı için birbiriyle yarıştı. Dün yapılan seçimde yönetim kurulundan 17 oy alan Adil Demir CHP Kayseri İl Başkanı seçildi. Diğer aday Niyazi Ünalmış ise 3 oy aldı. Adil Demir'in yeni il başkanı seçilmesinin ardından CHP Kayseri İl Başkanlığı binasında tansiyon yükseldi ve parti üyeleri arasında gergin anlar yaşandı. Bazı parti üyeleri, yeni başkan seçilen Adil Demir'i tanımadıklarını, parti içinde daha fazla iş yapan ve partiye daha çok emek veren bir kişinin başkan seçilmesi gerektiğini söyleyerek "Yönetim istifa" ve "Kim bu başkan? Biz tanımıyoruz, elini kaldırsın" şeklinde sloganlar atarak tepkilerini gösterdi.

Adil Demir ise bu tür gerginliklerin tamamıyla partiye zarar verdiğini vurgulayarak il başkanlığı yarışının demokratik koşullar içerisinde gerçekleştiğini belirtti ve şöyle dedi: "Niyazi arkadaşımız ile içeride bir yarışa girdik. Üye arkadaşlarımız bizi layık gördü. Bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Gayet demokratik bir yarış oldu. Allah utandırmasın."

Yönetim kurulundan 3 oy alarak il başkanlığı seçimini kaybeden Avukat Niyazi Ünalmış ise seçimin kazananı Adil Demir'i tebrik ederek şu ifadelere yer verdi: "Dün itibarıyla ilan edilen ve bugün saat 12’de yapılması planlanan il başkanlığı seçimini ben de gece öğrendim. Demokratik hakkımı kullanarak il başkanlığına adaylığımı gerek kamuoyuyla gerekse il başkanlığına verdiğim dilekçeyle belirtmiş oldum. Arkadaşların çoğunluğu Adil Bey’i il başkanı olarak görmek istediler. Yapılan seçim sonucunda Adil Bey’in il başkanı olarak görevlendirildiğini ben de hocamdan duydum. Yapılan seçimin hayırlı olmasını diliyorum."

Olaylı geçen ve parti üyeleri arasında gergin anların yaşandığı seçim sonrası ilçe yöneticileri Ankara'ya giderek parti genel merkezinde fikir alışverişi yaptı. İlçe yöneticileri ve il yönetimiyle beraber alınan karar neticesinde önümüzdeki günlerde CHP'de ortak bir aday çıkması bekleniyor.