CHP Kocasinan ilçe binasına saldırı düzenlendi. Kimliği belirsiz kişiler tarafından gerçekleştirilen saldırıda can kaybı yaşanmazken; ilçe binasındaki malzemelere zarar verildiği tespit edildi. Polis, olayla ilgili 1 kişiyi gözaltına aldı.

CHP’nin Sahabiye Mahallesi’nde bulunan İl Binasının birinci katında yer alan Kocasinan İlçe Teşkilatına saldırı gerçekleştirildi. Pazar günü saat 21:00 sularında düzenlenen saldırı da kimliği belirsiz kişiler ilçe binasının camlarını kırarak içeriye girdi. İlçe binasındaki bilgisayar, yazıcı, masa ve sandalyeleri kıran saldırganlar duvarlardaki posterleri de yırttı. Adeta bir harabeye dönüştüğü görülen ilçe binasında kimsenin bulunmaması ise can kaybı yaşanmasını engelledi. CHP ilçe teşkilatının şikayeti üzerine olay yerine intikal eden polis ekipleri güvenlik kameralarını inceleyerek şüphelilerden birisine ulaşmayı başardı. CHP’lilerin büyük bir şok yaşadığı olay sonrasında İl Binasına çok sayıda partinin akın ettiği görüldü.

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: ‘’Güvenlik kamerası görüntülerine göre dün akşam saat 21.00'de saldırgan ilçe teşkilatımıza camları kırarak giriyor ve tüm elektronik eşyalara, etrafa, mutfağa zarar veriyorlar. Polis şu an araştırıyor. Bu hain saldırıyı nefretle kınıyoruz. Hiçbir alçaklık bizi ilkelerimizden, mücadelemizde geri döndüremeyecek. Sonuna kadar halkımız için, ülkemiz için mücadeleye devam edeceğiz."

CHP’li vatandaşlar ise yerel seçimler öncesinde yaşanan bu olayı kınadıklarını belirtti. Saldırının CHP’ye göz dağı vermek amacıyla düzenlendiğine inandıklarını ifade eden partililer, ne olursa olsun seçimlere en iyi şekilde hazırlanarak, demokratik haklarını savunacaklarını söyledi. Olayın basit bir saldırı olarak değerlendirilmemesi ve suçluların hak ettikleri cezayı alabilmesi için süreci yakından takip edeceklerini söyleyen partililer, CHP hiçbir zaman geri adım atmayacak mesajını verdi.

Güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri Özgür T. İsimli bir kişiyi göz altına aldı. Uyuşturucu madde kullandığı iddia edilen zanlının ifadesi alınmaya devam ediyor.