CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer: "Milletvekillerimizin ardından belediye başkanlarımız da Kayserili vatandaşlarımızla buluşacak. Rant için değil, halk için çalışan başkanlarımız, iktidar yolunda halkın belediyeciliğini vatandaşlarımıza anlatacak ve aynı zamanda görüş alışverişinde de bulunacaklar.

Kayseri İl Örgütümüzün ev sahipliğinde 17 Aralık'ta başlayacak olan çalıştayımız, 18-19 Aralık 2021 tarihlerinde de devam edecek, yani 3 gün sürecek. Milletin sesi olan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da Kayseri’ye gelerek, çalıştaya katılacak.

Genel Başkanımız aynı zamanda 18 Aralık'ta saat 13.00’te Kadir Has Kongre Merkezinde engelli vatandaşlarımız ve aileleri ile bir araya gelecek, yaşanan sorunlara dikkat çekecek, vatandaşın sesi olacak.

Bunun yanında Belediye Başkanlarımız heyetler halinde kent merkezimizi ve ilçelerimizi de ziyaret edecekler. Burada halkçı belediyelerinin yaptığı çalışmaları anlatacak. Vatandaşlarımızla bir araya gelerek, onlarla görüş alışverişinde bulunacaklar. Çalıştaya 200'ün üzerinde Belediye Başkanımız katılacak. Kayseri İl Örgütü olarak, Milletvekillerimizin ardından böyle bir buluşmaya ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu buluşmalarla birlikte partimizin tüm kademeleri ile halkın içinde olmaya da devam edeceğiz.

Değerli Basın Mensupları, her türlü bürokratik engellemelere rağmen halkın belediyeleri halk için projeler üretip, halk için çalışmaya devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerimiz, ülkemizde ekonomik sıkıntıların had safhada hissedildiği dönemde örnek çalışmaları hayata geçirdiler.

Halkın Belediyeleri zor günlerde yaptıkları çalışmalarla da örnek oldu. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergiledi. Kayseri’de dahi vatandaşlarımız, yeri geldiğinde mevcut AKP’li belediyelere, halkın belediyelerini örnek gösterdi. Büyükşehir Belediyesi önünde halkın belediyelerini örnek vererek, ‘CHP’li belediyeler halka destek veriyor, siz neden vermiyorsunuz?’ diye hesap dahi sordu. CHP’li belediyeler çok iş yaptı ve yapmaya devam ediyor. Örneğin vatandaşlarımızın ‘borcu var ‘diye suları kesilmedi. Ekonomik sıkıntı yaşayan esnafa destek verildi. Esnafa nefes olundu.  İş yerlerinden ya kira alınmadı, ya düşük kira alındı ya da borçlar erteledi. Askıda fatura uygulamalarıyla yardımlaşmanın en güzel örneklerini sergilediler. İhtiyaç sahibi vatandaşların faturaları ve esnafa olan borçları ödendi. Özellikle pandemi süreci ile birlikte zor günler geçiren sanatçılara, müzisyenlere de destek olundu. Toplumun her kesimine dokunan projeler üretildi. Belediyelerde asgari ücretle çalışan emekçilere de gereken destekler verildi, dikkat çeken maaş artışları yapıldı.

Değerli katılımcılar, CHP’li belediyelerde savurganlık olmaz. Yandaş kayırmacılığı olmaz. Her iş adil bir şekilde, şeffaf bir şekilde yapılır. Liyakat esas alınır.

İşte bu kapsamda belediyelerimizin yaptığı ve bundan sonraki süreçte yapacakları çalışmaları Kayseri’de değerlendireceğiz, halkımıza anlatacağız. İktidar yolunda halkımızla buluşmaya da devam edeceğiz. Yerelden, genele yayılan coşkuyla halkın iktidarı yakın. Bu karanlık günler bitecek. Halkımız hiç umutsuzluğa kapılmasın. Genel Başkanımızın dediği gibi iktidarımızın sadece ilk bir ayında memlekete huzur gelecek. Herkesin yüzü gülecek. Her şey çok güzel olacak. Bu ülkeye barışı, huzuru, hoşgörüyü, sevgiyi, saygıyı getireceğiz. Üreten Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Bu yalan ve talan düzeni bitiyor. Geliyor gelmekte olan" ifade etti