CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yalova ziyareti esnasında yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.  AKP Genel Başkan Yardımcısı, Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki'nin sosyal medya hesabı üzerinden Yalova'da yaşanan olaylarla ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösteren Çetin Arık şu ifadeleri kullandı:


''Sayın Özhaseki, Sayın Genel Başkanımızın Yalova’da esnaf ziyaretinde gördüğü ilgiyi, AKP Genel Başkanının Kayseri ziyaretinde bindirilmiş kıtalarla toplanan kalabalıktan daha fazla olduğunu görünce bunun bir miting olduğunu düşünmüş. Öncelikle bu miting değil, bu esnaf ziyareti… CHP’nin esnaf ziyaretleri AKP’nin mitinglerinden kalabalık olunca ayarları bozuldu. Tabi biz Özhaseki’nin ne olduğunu biliyoruz, Türkiye de onu Ankara seçimlerinde tanıdı.''

''Özhaseki, trollükte de kendi sınırlarını zorluyor''

Özhaseki'nin itibar kazanmak için milyonlarca kişinin gözünün içine bakarak yalan söylediğini ifade eden Çetin Arık, ''Yalova’da halkın genel başkanımıza gösterdiği teveccühü hazmedemeyen, birkaç provokatörün çirkin hareketinden medet umarak, sorular sormuş.Özhaseki sen önce 15 trilyona yaptırdığını söylediğin ama Sayıştay’ın 2018 yılından beri bulamadığı köprüyü anlat. Sen bu milletin buharlaştırılan 128 milyar doları nereye gitti ona yanıt ver. Her biriniz servetinize servet katarken bu halk neden her geçen gün fakirleşiyor onu açıkla… Elbette açıklayamaz. Onların işleri güçleri algılar ve yalanlar… Yalanı essah gibi söylemesiyle nam salan Sayın Özhaseki, trollükte de kendi sınırlarını zorluyor. Bu dünyada yaptıklarının hesabını veremezsin, bari ahiretini kurtar'' dedi.