Kayseri'nin muhalif seslerinden olan  Bir dönem İYİ Partiye geçmesi ile kendinden söz ettiren Çetin Arık kimdir? ne iş yapar? Aslen nerelidir? Tıp Doktoru, Siyasetçi,  XXV., XXVI. ve XXVII. Dönem Kayseri Milletvekili. 1971 / Sarız / Kayseri doğumlu. Baba adı Abdullah, anne adı Şerife. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Erciyes Üniversitesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanlığı alanında ihtisasını tamamladı. Alanında ulusal ve uluslararası yayınları bulunmaktadır.

İlkokul ve orta öğrenimini Sarız'da tamamlayan Arık 1996 yılında Erciyes Üniversitesi'ni bitirdi. Daha sonra Erciyes Kartal Hastanesi'nde çalıştı.

Arık ilk önce 2011 genel seçimlerinde CHP'den Kayseri miletvekili 2.sıra adayı oldu, ancak seçilemedi. Daha sonra Haziran 2015 ve Kasım 2015 Genel Seçimlerinde CHP Kayseri miletvekili seçildi. Arık Evli 3 çocuk babasıdır.

Dr. Çetin Arık, Haziran ve Kasım 2015 seçimleri ile 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden XXV., XXVI. ve XXVII. Dönem Kayseri Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyeliği görevinde bulundu. Akdeniz için Birlik Parlamenter Asamblesi (AlBPA) Türk Grubu Üyesidir. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Arık, evli ve 3 çocuk babasıdır.

2018 Türkiye genel seçimleri öncesinde 14 CHP'li milletvekili ile 'önce vatan' diyerek İYİ Parti'ye geçti. Mecliste grup kurabilmesi için İYİ Parti'ye geçmesi gerektiğini o dönemler ifade eden Arık, Yuvam dediği  10 Mayıs 2018 tarihinde yapılan açıklama ile Cumhuriyet Halk Partisi'ne geri döndü.