CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin FETÖ’ye sağladığı desteklerin araştırılması için Araştırma Önergesi hazırlayarak, meclis başkanlığına gönderdi. Arık, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki’nin kendisine, açtığı davayı hatırlatarak şunları söyledi: “Dava açmak AK Parti’nin bir rutini haline geldi. Dün FETÖ yargıyı silah gibi kullanıyordu, bugün bunlar. Ama bu FETÖ taktikleri bizi yıldıramaz, susturamaz. Çünkü bizim FETÖ’nün kirli çocuklarını devletin kritik noktalarına yerleştirenlerle hesabımız var. Kimse bizden uyum adı altında AKP’nin kirli siyasetini onaylamamızı beklemesin. Gerçekleri haykırmaya devam edeceğiz. Bir milim geri adım atan namerttir.”
 
Çetin Arık, Mehmet Özhaseki’nin avukatının yaptığı açıklamaya şu sözlerle karşılık verdi:  “Özhaseki’nin avukatı yaptığı açıklamada, ‘Sayın Özhaseki, 25 yıllık kamu görevinde kesinlikle FETÖ’ye bir kuruş yardım etmemiş ve 1 metrekare arsa vermemiştir. Asla FETÖ’nün, örgüte üye devşiren buluşmalarına, sohbetlerine katılmamıştır’ diyor. ‘FETÖ’ye bir kuruş yardım yapmadım’ diyen Özhaseki’nin ‘Gülen Yüzler Projesi’ adı altında FETÖ’ye nasıl rant sağladığını araştıralım. Sadece rant mı? Kayseri’nin pırıl pırıl çocuklarını nasıl FETÖ’nün kucağına yittiğini, örgüte nasıl eleman devşirdiğini de araştıralım.”
 
Arık, Özhaseki’ye çağrıda bulundu: “Madem bir metre kare arsa vermediniz, Araştırma Önergemize destek verin de FETÖ ile el ele verip yaptığınız imar değişiklikleri ile fakirin fukaranın evine, arsasına nasıl çöktüğünüzü ortaya koyalım. Sayın Avukat, Özhaseki için, “Örgüte üye devşiren buluşmalarına, sohbetlerine katılmamıştır” diyor. Madem bu kadar eminsiniz, Araştırma Önergemize destek verin de Özhaseki’nin kime hayran olduğunu, gittiği ülkelerde kimlerin okullarını ziyaret ettiğini bir bir ortaya serelim. Araştırma Önergemize destek verin de, ‘Kayseri Türkiye’nin Pensilvanya’sıdır’ diyen AK Parti milletvekilinin, yol arkadaşınızın ne demek istediğini, Kayseri’deki FETÖ’yü ortaya çıkartalım. Onur, şeref ve saygınlığının zedelendiğini söyleyen Özhaseki’ye  çağrımız var:  Hodri meydan onur, şeref ve saygınlığın için araştırma önergemize destek ver. Abdestinden şüphen yoksa, saray yargısının arkasına sığıma. Milletin Meclisi bu konuyu incelesin, haklı haksız belli olsun…”