Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın'ın öncülüğünde 9 Ocak'ta açılan ve "Çanakkale'den Cumhuriyet'e 100. Yıl Müzesi" adını taşıyan müze, ilçenin dikkat çeken bir cazibe merkezi haline geldi. Müze, açılışından bu yana geçen üç aylık süre içinde yaklaşık 55 bin ziyaretçiyi ağırladı. Başkan Yalçın'ın özellikle gençlere Çanakkale ruhunu yaşatma amacıyla hayata geçirdiği ve ücretsiz olarak hizmet veren müzeyi, 3 ayda 54 bin 207 kişi ziyaret etti.

Kayseri'deki Çanakkale'den Cumhuriyet'e 100. Yıl Müzesi Cazibe Merkezi Oldu

Müze, tarihi Ali Saip Paşa Sokağı'ndaki eski bir taş konağın içinde yer alıyor ve toplam 5 bölümden oluşuyor. Ziyaretçileri adeta Çanakkale Savaşı'nın içine çeken bu bina içerisinde, 2 kütüphane, 2 sergi salonu ve 1 seminer salonu bulunuyor. Müzede, özellikle Çanakkale Savaşı, Millî Mücadele ve Cumhuriyetin ilk yıllarına dair özel eserler sergileniyor.

Müze, okulların randevulu sistemle yirmişer kişilik gruplar halinde ve rehber eşliğinde gezdirildiği bir yapıya sahip. Ramazan ayı boyunca ise 36 bin 351 kişi müzeyi ziyaret etti.

Yozgat Bozokspor, Hacılar Erciyesspor'u Tek Golle Geçti: 1-0 Yozgat Bozokspor, Hacılar Erciyesspor'u Tek Golle Geçti: 1-0

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, müzeye gösterilen ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "Gençlerimizde Çanakkale ruhunu yaşatmak amacıyla kurduğumuz müze, başta gençlerimiz olmak üzere hemşehrilerimizin akınına uğradı. Bu bizi gerçekten çok mutlu etti ve doğru bir iş yaptığımızı da ortaya koydu. Bu, bizim için ayrı bir gurur kaynağı oldu." şeklinde konuştu.