Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2024'ten itibaren çalışmayan ev hanımlarına yönelik özel bir destek programı başlatıyor. Bu program kapsamında, ihtiyaç sahibi olan her ev hanımına 12.000 TL destek ödemesi yapılacak. Peki, 2000 TL destek başvurusu nasıl yapılır? şartları neler? İşte detaylar...

Ev Hanımlarına Destek Başvurusu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi kadınlara yönelik sosyal destek programlarını çeşitlendirerek devam ettiriyor. Bu desteklerden biri de çalışmayan kadınlara sağlanan ödemelerdir. Bu destekten faydalanabilmek için kişinin sigortasız olması, eşinin vefat etmiş olması ve ihtiyaç sahibi olması gerekiyor. Ödemeler, her ay düzenli olarak 2 bin TL olarak gerçekleştiriliyor. Başvurular, istenen herhangi bir zamanda yapılabilir ve başvurusu kabul edilen kadınlar, bir sonraki ay itibarıyla ödemelerini alabilirler.

PTT Ödemelere Doymuyor! Hane Başına 4000 TL Destek Yapılacak! PTT Ödemelere Doymuyor! Hane Başına 4000 TL Destek Yapılacak!

2000 Tl Devlet Desteği Verilecek

E-Devlet 2000 TL Yardım Başvurusu

Ev hanımları için devletin sunduğu yardımlardan faydalanmak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na başvurmak gerekmektedir. Başvurular, e-Devlet üzerinden yapılabilmektedir. Bu platforma T.C. kimlik numarası ve şifre ile erişerek başvuru işlemi tamamlanır. Başvuruların kabul edilmesi durumunda, ev hanımları ödemelerini bir sonraki aydan itibaren almaya başlayabilirler. Bu ödemeler, T.C. kimlikleriyle PTT veya Ziraat Bankası şubelerinden 6 ay boyunca alınabilir.