24 Mayıs itibariyle maaşını üç yıl boyunca aynı bankadan alacağına dair taahhüt veren emeklilere 18.000 TL'ye varan promosyon sunulurken, çalışanların maaş promosyonları da mayıs ayının son günlerine doğru yaklaşırken gündemin ilk sıralarında yer almaya devam ediyor. Bu çerçevede, mayıs ayının ilk günlerinden itibaren çalışanların maaş promosyonlarının belirlenebilmesi için bankalar ile kurumlar, belediyeler, üniversiteler, müdürlükler, işyerleri, sendikalar görüşmeler gerçekleştirirken, söz konusu görüşmeler neticesinde maaş promosyonları için anlaşmalar sallandıkça kamuoyu bilgilendiriliyor.

28.900 TL Promosyon Anlaşması

Çalışanların maaş promosyonlarına dair mayıs ayının son günlerine doğru yaklaşırken yeni açıklamalar gelirken, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öztürk de 28.900 TL promosyon ödemesini duyurdu. Yapı Kredi Bankası ile promosyon anlaşması imzalanırken, promosyon anlaşmasının ayrıntılarına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Mehmet Öntürk:

’’Geçmiş dönemde imzalanan promosyon ödemelerine ilişkin anlaşmada,  net rakam yerine Brüt rakam bildirilmesi nedeniyle anlaşma yapılan Bankanın promosyon rakamını revize etmesi sonucu personelimiz aleyhine hak kaybı yaşanacaktı. Bu durumun önüne geçerek personelimizin hakları için çalışmalara başladık ve yeni bir anlaşma gerçekleştirdik. Yapı Kredi Bankası ile imzalanan yeni anlaşma kapsamında her bir çalışma arkadaşımıza 28.900.-TL promosyon ödemesi yapılmasını sağladık. Gece gündüz, soğuk sıcak demeden Hatay’ımıza emek veren tüm çalışanlarımıza ve değerli ailelerine hayırlı olsun’’ ifadelerine yer verdi.

Promosyon Turk Lirasi

Maaş Promosyonları 2024 Maaş

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile çalışanların maaş promosyonları ile ilgili bilgilendirmede bulunurken, ülke genelindeki farklı belediyelerde, kurumlarda, müdürlüklerde, üniversitelerde, işyerlerinde çalışan personeller de maaş promosyonları için gerçekleşen görüşmelerden çıkacak neticeleri merak ediyorlar. Mayıs ayının ilk günlerinden itibaren bankalar ile maaş promosyonlarına dair görüşmeler hız kesmeden devam ederken, ilerleyen süreçlerde yeni açıklamalar gelebilir.

Editör: Ali Ölmez