Geçtiğimiz yılın son haftalarında işçi ve işveren temsilcileri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen asgari ücret tespit komisyonu toplantılarında bir araya gelmişlerdi. Söz konusu toplantılar neticesinde 2024 yılı boyunca asgari ücretli çalışanların alacağı maaş 17.002 TL olarak belirlenirken, 2024 yılında asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan temmuz ayında asgari ücret ara zam yapılmayacağını duyurmasının ardından asgari ücretin hangi tarihte artacağı ve gerçekleşecek artış neticesinde asgari ücretin kaç TL olacağı sıklıkla araştırılıyor.

Asgari Ücret Zammı 2024 Tarihi

Temmuz ayında milyonlarca emeklinin ve memurun maaşına zam yapılacak ancak asgari ücretlilerin maaşlarında artışa gidilmeyeceğinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamasıyla birlikte netlik kazandı. Asgari ücretli çalışanlar da maaşlarda hangi tarihte artacağını merak ediyorlar. Asgari ücret zammının belirlenebilmesi için aralık ayında işçi işveren temsilcilerinin asgari ücret tespit komisyonu toplantılarında bir araya gelmesi bekleniyor. Söz konusu toplantılar neticesinde 2024 yılı boyunca asgari ücretli çalışanların alacağı maaşlar belirlenecek. Asgari ücretli çalışanlar da söz konusu toplantılardan çıkacak kararı yakından takip edecekler.

Hesap Makinesi 3

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Aralık ayında gerçekleşecek olan toplantılar neticesinde 2025 yılı boyunca geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi beklenirken, asgari ücretli çalışanlar da maaş zammı için hesaplamalar gerçekleştiriyorlar. Enflasyon beklentileri yüzde 43 dolaylarında bulunurken, asgari ücrette yüzde 40 oranında artışa gidilebilir. Bu çerçevede, asgari ücretin 23.000 TL seviyesine çıkacağına dair tahminler bulunurken, aralık ayında gerçekleşecek olan asgari ücret tespit komisyonu toplantıları neticesinde 2025 yılı boyunca milyonlarca asgari ücretlinin alacağı maaş için daha net bir tablo ortaya çıkacak.

Editör: Ali Ölmez