Kayseri, Malatya kara yolu üzerinden mahallelere giriş çıkışın yapıldığı kontrolsüz kavşakla ilgili sıkıntıları sık sık gündeme taşıdıklarını ancak bu güne kadar sorunun çözüme kavuşturulmadığını ifade eden Çalıksoy, “Artık yeter. Burada herhangi bir olumsuzluk olursa, bunun hesabını kimse veremez. ‘Bu bizim sorumluluğumuz değil’ diye de kimse işine geldiği gibi davranıp,  topu taca atmasın. Burada bir tehlike var ve biz İYİ Parti olarak bu tehlikeye dikkat çekerek, ilgilileri bir kez daha vatandaş adına uyarıyoruz. Önlem alın, tehlikeye daha fazla davetiye çıkarmayın, vatandaşın canını malını koruyucu çalışmayı acilen başlatın” dedi.

Talas’ın kırsal mahallelerinde yaşanan sıkıntıları gündeme getiren ve sorunların  takipçisi olan İYİ Parti Talas Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çalıksoy, vatandaşları dinlemeye ve ilgilileri uyarmaya devam ediyor.

ÇALIKSOY, YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET ETTİ

Talas’ın yukarı mahallelerini yakından ilgilendiren kontrolsüz kavşak ile ilgili de mücadelesini sürdüren Çalıksoy, vatandaşların bu yöndeki şikayetlerini dinledi ve yetkilileri uyardı. Kepez’de vatandaşlarla bir araya gelen Çalıksoy, söz konusu kavşakta yaralamalı ve ölümcül ciddi kazalar yaşandığını dile getirerek, bölgede standart bir kavşak çalışmasının, sinyalizasyon çalışmasının yapılmasını istedi. Bu bölgede vatandaşların yolu kullanırken korku ve endişe içinde olduklarını söyleyen Çalıksoy, başta Talas Belediyesi yönetimi olmak üzere yetkilileri, bir kez daha uyardı.

BURADAN BU SIKINTININ GİDERİLMESİNİ, VATANDAŞIN KAZA RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA KALMASINI ARTIK İSTEMİYORUZ

Vatandaşlara seslenen Çalıksoy,  belediye meclisinde sorunları gündeme getirip, vatandaşın hakkını savunduklarını ifade ederek, “Malatya yolundan bu bölgeye 9 mahallemize giriş, çıkış yapılıyor. Buradaki bu kavşağı sıkıntılı olduğunu hepiniz biliyorsunuz. O kavşakta sıkıntı var. Bunu her gün oradan gidip gelirken, bu sıkıntıyı, gidiş geliş stresini hep beraber yaşıyoruz.  Buradan biz bu sıkıntının giderilmesini, vatandaşın kaza riskiyle karşı karşıya kalmasını artık istemiyoruz. Çünkü yüksek oranda kaza riski var. Bu kaza riskinin ortadan kaldırılması için oradaki kavşağı standart hale getirilmesini belediyemizden talep ettik. Geçtiğimiz aylardaki bir meclis toplantısında belediye bize oranın ‘Karayollarına ait olduğu’ gibi bir ifade kullandı. Burada bu mahallelilerimizin Kepez'le birlikte bu 9 mahallemizde vatandaşların giriş çıkış yaptığı bu kavşakta bir sorun varsa bu herkesin sorunu, hepimizin sorunu.  Biz bu sorunlarla mücadele etmek, bu sorunları çözmek için aday olduk” diye konuştu.

BÖLGEDE BİRİNİ GÖREVLENDİRİN VE TEHLİKEYİ GÖRÜN!

Vatandaşlarla gerçekleştirdiği buluşmada sorunun çözümü için Talas ve Büyükşehir Belediyelerine de çağrıda bulunan İYİ Partili Mustafa Çalıksoy, “Bu bölgede böyle bir tehlike, sorun var. Bunu tüm vatandaşlarımız yaşıyor, hissediyor. Buradan belediye yetkililerine çağrıda bulunuyorum; bir gün belediye yetkilileri birini görevlendirerek orada bir istatistik yapsın, görsün. Orada, Malatya yolunda araç sayısını, durumu tespit etsin” dedi.

BELEDİYE BAŞKANLARI, İLÇEMİZİ YÖNETEN, ŞEHRİMİZİ YÖNETEN HERKESİN DUYSUN

İYİ Parti olarak, meclis üyeleri olarak bugüne kadar hep vatandaşı ve vatandaşın haklarını savunduklarına dikkat çeken Çalıksoy, bundan sonra da bu uğurda mücadele edeceklerinin sözünü verdi. Çalıksoy, şu ifadeleri kullandı: Bu konunun çözüm bulması gerektiğinin üstüne basa basa söylüyorum. Halkımızın bu stresini, bu kaza riskini ortadan kaldırılması gerektiğini bir kez daha söylüyorum. Bunu sayın belediye başkanları, ilçemizi yöneten, şehrimizi yöneten herkesin duymasını istiyoruz. Başakpınar Mahallemize giriş çıkış yapan kavşak, Kepez mahallemize giriş çıkış yapılan bu sorunun çözülmesini talep ediyoruz. Biz her zaman İYİ Parti olarak sorunları gündeme getirmeye, vatandaşın yanında olmaya devam edeceğiz.

VATANDAŞLARDAN ÇALIKSOY’A ALKIŞLI DESTEK!

İYİ Parti Talas Belediye Meclisi Üyesi Mustafa Çalıksoy’a duyarlılığı ve mücadelesinden dolayı teşekkür eden vatandaşlar da alkışlarla destek vererek, teşekkür etti.