Başkan Büyükkılıç, iftarını vatan savunmasında canlarını feda eden şehit askerlerin emaneti olan şehit aileleri, gaziler ile yakınları ve depremzede aileler ile birlikte açtı. Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu’nda şehit aileleri, gaziler ve depremzede aileler onuruna düzenlenen iftar programına protokolden yoğun katılım mevcuttu. Burada tek tek masaları dolaşan, şehit aileleri ile gaziler ve depremzede vatandaşlarla sohbet eden Başkan Büyükkılıç, vatandaşların rahmet ve bereketinin yaşandığı Ramazan Aylarını tebrik etti.

Konuşmasında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin faaliyetlerinden bahseden Akar, tek bir terörist kalmayana kadar mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini kaydederken, “Biz 85 milyonu tek yumruk görüyoruz” dedi. Teröristlerin tek bir şansı olduğunu ifade eden Bakan Akar, onun da Türk adaletine teslim olmak olduğunu vurguladı. Akar ayrıca denizlerde, semalarda, Ege’de, Akdeniz’de, Kıbrıs’ta, dost ve müttefik ülkelerde, söz konusu ülkelerle çalışmalar gerçekleştirdiklerini de söyleyerek, dünya barışına katkı sağladıklarını belirtti.

Kayseri Vali Vekili Şenol Esmer de tüm şehitleri rahmetle anarak, “Malazgirt’ten bugüne, dâhilde ve hariçte şehit düşen bütün şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Onların değerli ailelerini selamlıyorum. Gazilerimize sağlık, sıhhat ve uzun ömürler diliyorum. Ramazan’ın sonuna yaklaştığımız dolayısıyla mübarek Kadir Gecenizi ve yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı’nızı kutluyorum” ifadelerini kullandı.