Kayseri Büyükşehir Belediyesi, değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir kentte hayata geçirdiği ‘Büyük Şehir Sanat Galerisi’ projesi ile sanatseverlerin beğenisini topladı. Açıldığı ilk haftadan itibaren büyük ilgi gören galeri için vatandaşlar, Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkürlerini iletti.

Kayseri Büyük Şehir Sanat Galerisi Beğeni Topladı

Kültürel ve sanatsal etkinliklere her zaman destek veren Başkan Büyükkılıç, bu yeni projesiyle de sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam ediyor. Şehrin, sanatseverlerin ve sanat camiasının hizmetine sunulan Büyük Şehir Sanat Galerisi, açıldığı günden itibaren yoğun ilgiyle karşılandı.

150 eser sergileme kapasitesine sahip olan galeri, eserlerin türüne göre fonksiyonel özellikler sunuyor. Galeriyi ziyaret eden vatandaşlar, galerinin şehre çok yakıştığını belirterek Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ettiler.

Büyük Şehir Sanat Galerisi Sorumlusu Fatma Kırıcı, Kayseri’nin sürekli gelişen bir şehir olduğunu ve sanatsal aktivitelerle taçlandırılmasının şehrin perspektifini genişlettiğini vurguladı. Kırıcı, her yaştan insana sanatı sevdirmek amacıyla yola çıktıklarını belirterek, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi pek çok alanda yol kat ediyor. Sanat Galerisini de bu amaçla hayata geçirdik. Amacımız, Türkiye genelinde ve şehrimizde önemli sanat eserlerine yer vermek, şehrimizin sanatkârlarının çalışmalarını sergilemek ve her yaştan insanı sanatla buluşturmaktır” dedi.

Editör: Osman Baytekin