Başkan Büyükkılıç’ın talimatlarıyla, tarım ve hayvancılık için Kayseri'ye önemli katkılar sağlayacak projeleri Kayseri Büyükşehir Belediyesi hayata geçirmeye devam ediyor.


Tarım ve hayvancılığa verdiği önem ile bilinen Başkan Büyükkılıç, vaad ettiği sözleri de yerine getirmeye devam ediyor. Geçen sene çiftçiye ve besiciye 413 ton yem bitkisi ile destek sağlayan Kayseri Belediyesi, bu sene toplam destek miktarını 1000 tona yükseltti.


Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Yem Bitkileri Üretimi Artırma Projesi kapsamında ilk 500 tonun ilkbahar, geri kalan 500 tonun ise sonbahar aylarında olmak kaydı ile 4 bin çiftçinin yararlanabileceği toplam 1000 ton yem bitkisi tohumluğunun dağıtılması için hazırlıkların başladığını belirtti ve şöyle konuştu;


"Bu proje ile 4000 çiftçimiz 80 bin dekar alanda ekim yapılacaktır. Toplam proje bedeli ise 12 milyon TL’dir. Pandemi döneminde tarım ve hayvancılığın önemi daha iyi anlaşılmakta olup Büyükşehir Belediyesi olarak üreticilerimize desteğimiz daha da büyüyerek devam edecektir. Çiftçilerimize ‘üretim sizden, destek bizden’ diyoruz. Çiftçilerimizin ürünleri bol kazançları bereketli olsun”.


Başkan Büyükkılıç, hem çiftci ve besicilerin desteklenmesi hem de kaba yem açığının bir kısmının karşılanması hedefi ile bütçesinin yüzde 25'i çiftçiler, yüzde 75' ise Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan 413 ton yem biktisi tohumluğunun 2021 yılında dağıltıldığını, 2 milyon 682 bin 100 TL bedelli bu proje doğrultusunda 1663 çiftçinin 31 bin 100 dekar alanda ekim yaptığını hatırlattı.


Yem Bitkisi Tohum Dağıtım Töreni’nin ilerleyen günlerde gerçekleşeceğini belirten Başkan Büyükkılıç, yem bitkisi tohum talep başvurularının alınmaya başlandığını ve başvuruların İlçe Tarım Müdürlükleri’ne yapılacağını sözlerine ekledi.