SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP tarafından Kayseri’de düzenlenen mitinge katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlene mitingde vatandaşlara seslenen Karamollaoğlu, “15 gün sonra seçimler yapılacak. Zor bir dönemden geçtik. Cumhurbaşkanı 21 yıldır görevde bulunuyor. Anayasa izin vermemesine rağmen 'Bana 5 yıl daha verin Türkiye’yi uçuracağım' dedi. Yeni söylemiyor, geçmişte de söyledi. Biz yapılanları inkar etmeyiz. Doğru yollar yaptılar, köprüler yaptılar. Bire mal olacak işi 3’e 5’e mal ettiler. Sırtımıza kambur oluşturdular. Bazı konularda ittifak etmemiz gerektiğini gördük. Ve 6 parti bir araya gelerek ittifakı oluşturduk. Derdimiz bu ülkenin ihtiyaçlarını giderebilmek.” Şeklinde konuştu.

Sözlerine;” Ülkemize hakikaten dünya ülkeleri arasında en ileri noktaya taşıyabilmek. Herkesin mutlu olmasını temin edebilmek. Bizim ısrarla söylediğimiz birkaç nokta var. Biz memleketimizi yaşanabilir bir ülke haline getirmek istiyoruz. Bizim gibi inanlarda hatta düşünmeyenlerde bu ülkede yaşamaktan mutlu olsun istiyoruz. Bu bizim hedefimiz. Bunu sağlarsak yeniden büyük Türkiye doğar. Mazlumların yanında olan bir Türkiye oluşur.” Şeklinde devam eden Karamollaoğlu Kılıçdaroğluna güvendiğini ifade etti.

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu açıklamasını; “Ben güveniyorum. Yemez ve yedirmez dediler. Bu çok önemlidir. Bir meseleyi çözmek için bütün gücünü ortaya koyar dediler. Derdimiz ve problemlerimiz çok. Benim kendisine bir güvenim var. Bende en çok etki bırakan özellik, kendisinin siyasete atıldıktan sonra bir noktada bir tavır sergiledi. “Geçmişte birçok şeyler olmuştur, gelin helalleşelim” dedi. Bu o kadar önemli tavır ki, bugün ki iktidar halleşmeye bile yanaşmadı. Helalleşme mefhumu önemlidir. Bu bende ki güven duygusunu pekiştirdi. Kendisiyle görüştüm ve toplantılara davet ettim. Her konuşmada verdiği mesaj gönlümüze taht kurdurdu. Bu seçimlerde de siz Kayserili kardeşlerimizden Kılıçdaroğlu’na sahip çıkmasını ve Cumhurbaşkanı olabilmesi için oy vermesini ve çevrenizdeki insanları ikna etmenizi istiyorum” şeklinde bitirdi.