Ankaragücü ve Beşiktaş maçının yapılacağı Stad da problem olduğu ve bu olan problemlerden dolayı Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadyumu’nda oynanacağı öğrenildi.

 Ankaragücü – Beşiktaş maçının Osmanlı Stadında olması beklenirken Türkiye Futbol Federasyonu, Osmanlı Stadı’ nın zemininde problemler olduğu ve bu sebepten dolayı da Kayseri’ de olacağını belirtti. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadyumu nda oynanıcak olan maç sabırsızlıkla bekleniyor.

 Türkiye Futbol Federasyonu bir takım açıklamalarda bulundu. Açıklamalarda bulunan Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Toto Süper Lig kulüplerinden olan MKE Ankaragücü’ nün maçlarını devamlı oynadığı Osmanlı Stadı’ nda bu hafta başından beri devamlı olarak incelenmesi sonrasında son bakım çalışmaları yapıldı ve bu son bakım çalışmalarında hatalı olduğu tespit edilen uygulamalar sonucun da meydana gelmiş olan hatalı uygulamalar saha zemininin futbol oynanmayacak ve sporcu sağlığını risk durumuna getirecek halde olduğunun tespit edildiği gözlemlendi.

 Türkiye Futbol Federasyonu, bu olaydan daha önce, yarın saat 19.00'da yapılacak Osmanlı Stadı'nda oynanacağını duyurduğu MKE Ankaragücü-Beşiktaş takımlarının karşılaşmasının, aynı tarih ve aynı saatte Kayseri'de Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda beklenen karşılaşmanın gerçekleşmesine karar verdi. Sadece Ankaragücü - Beşiktaş takımlarının maçları için değil diğer bir yandan, karşılaşma maçlarını yine aynı şekilde Osmanlı Stadı'nda oynayan Spor Toto 1. Lig kulüpleri olan Gençlerbirliği takımı ve Osmanlıspor takımı da saha zemini problemlerinin olduğundan dolayı en azından futbol oynanacak hale gelinceye kadar yapacak oldukları maçlarını başka statlarda yapılacak olduğu öğrenildi.