Kurban Bayramı dolayısıyla emeklilere sağlanacak olan ikramiyelerin 10-14 Haziran tarihleri arasında hesaplara aktarılacağını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Bu çerçevede, söz konusu ikramiye ödemelerinin tarihlerinin netlik kazanmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın destek programlarından yararlanan vatandaşlar da sosyal yardımların ödeme takvimine ilişkin araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Önceki aylardaki ödeme tarihi dikkate alınarak haziran ayı sosyal yardımları için tahminler yürütülürken, sosyal yardımların bayramdan önce sağlanıp sağlanmayacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor.

Aile Destek 2024 Haziran

Kurban Bayramı öncesinde çeşitli ödemeler vatandaşların hesaplarına aktarılacak. Bu çerçevede, aile destek paketinden yararlanan vatandaşlar da ödemelerin erkene çekilip çekilmeyeceğini merak ediyorlar. Aile destek paketi ödemelerinin erken tarihlerde verileceğine ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. Nisan ayında Ramazan Bayramı öncesinde ödemeler sağlanırken, haziran ayında da Kurban Bayramı için benzer bir karar alınması halinde bakanlık açıklamalarda bulunabilir. Önceki aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre 10 Haziran civarında dar gelirli hanelere 850 TL'den başlayan ve 1250 TL seviyesine kadar ulaşan aile destek paketi ödemelerinin iletilmesi bekleniyor. Bu ödemelerin gerçekleşmesi durumunda bakanlık ödemelerin detayları ile ilgili kamuoyunu bilgilendirecek.

2024 Mayis Aile Destek

Aile Destek Ödemesi Bitecek Mi?

Haziran ayı aile destek paketi ödemelerinin bu haftanın son günlerinde veya önümüzdeki haftanın ilk günlerinde ülke genelindeki dar gelirli vatandaşlara iletilmesi beklenirken, aile destek paketinden yararlanan vatandaşlar da programın hangi tarihte sona ereceğini merak ediyorlar. Aile destek paketi ödemelerinin ne zaman tamamlanacağı ile ilgili bakanlık geçtiğimiz süreçlerde açıklamalarda bulundu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bilgilendirmesine göre haziran ayı aile destek paketi ödemelerinin temmuz ayında sağlanmasının ardından program tamamlanacak. 2023 yılında olduğu gibi 2024 yılında da aile destek paketi ödemelerinin süresinin uzatılmasına ilişkin herhangi bir karar alınması durumunda bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanabilir.

Editör: Ali Ölmez