SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerinin merakla beklediği ikramiye ödemeleri 10 Haziran tarihinde başlayacak ve 14 Haziran tarihine kadar devam edecek. Bu çerçevede, Kurban Bayramı öncesinde milyonlarca emeklinin hesabına 3000 TL tutarındaki ikramiye ödemeleri aktarılacak. Söz konusu ikramiye ödemeleri için milyonlarca emeklinin bekleyişi devam ederken, farklı ödemeler ile ilgili gelişmeler de yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Kararı ile kamu işçilerine 2024 yılında yapılacak tediye ödemelerinin tarihleri netlik kazandı. Ödeme tarihlerinin belli olmasının ardından tediyelerin ne zaman verileceği ve detayları merak ediliyor.

Tediye Ödemeleri Ne Zaman Verilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçmiş ve gündemdeki konuları dair açıklamalarda bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre 3000 TL tutarındaki ikramiye ödemeleri 10-14 Haziran tarihleri arasında milyonlarca emeklinin hesabına aktarılacak. Söz konusu ikramiye ödemesi tarihlerinin belli olmasının ardından farklı ödemeler de merak konusu oldu. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 6772 sayılı kanun kapsamına kurumlarda çalışan işçilere 2024 yılında verilecek olan ilave tediye ödemelerinin tarihleri netlik kazandı. Söz konusu karara göre işçilere 2024 yılında verilecek olan ilave tediyenin birinci yarısı 14 Haziran tarihinde, ikinci yarısı ise 13 Aralık tarihinde yapılacak ve işçiler tediye ödemelerini iki taksit halinde almış olacaklar.

Evde Baki Turk Lirasi

Çalışanlara Bayram İkramiyesi Verilecek Mi?

Emeklilere sağlanacak olan Kurban Bayramı ikramiyesinin ve kurumlarda çalışan işçilerin ikramiye ödemelerinin netlik kazanmasının ardından, farklı sektörlerde çalışan işçiler de bayram ikramiyesi verilip verilmeyeceğini merak ediyorlar. İkramiye ödemeleri işverenin takdirine bağlı olduğu için ilerleyen süreçlerde de farklı işyerlerinde çalışanlara ikramiye ödemesi sağlanmasına dair karar alınması durumunda açıklamalar yapılabilir.

Editör: Ali Ölmez