Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, yapımı tamamlanan ve devam eden projeleri meclis üyelerine teknik gezi düzenleyerek tanıttı. 5 yıl içinde Melikgazi’ye rekor hizmetler kazandıran Başkan Palancıoğlu, Yıldırım Beyazıt, Battalgazi, Kazım Karabekir mahallelerindeki kentsel dönüşüm çalışmaları ile Tarihi Gön Han ve Köşk Medrese restorasyonlarını ve Türkiye’de ilk olan Çarşı Melikgazi projesini meclis üyelerine anlattı. Projelerdeki son durumu aktaran Başkan Palancıoğlu, meclis üyelerinin görüş ve önerilerini değerlendirdi.

Melikgazi Belediye Başkanı Meclis Üyelerine Teknik Gezi Düzenledi

Kentsel dönüşüm çalışmalarının ilçenin imajını yenilediğini belirten Başkan Palancıoğlu, "Türkiye’ye örnek olan kentsel dönüşüm çalışmalarımızla Melikgazi’mizin imajını yenilemeye devam ediyoruz. Kazım Karabekir Mahallesi, Battalgazi Mahallesi ve Yıldırım Beyazıt Mahallelerimizde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında çalışmalarımız devam ediyor. Depreme dayanıklı, konforlu ve sağlıklı konutlarımızın yapımları hızla ilerliyor. Kentsel dönüşümle vatandaşlarımızın yüzünü güldürmeye devam ediyoruz,” dedi.

Tarihi eserlerin korunmasına özen gösterdiklerini ifade eden Başkan Palancıoğlu, Tarihi Gön Han ve Köşk Medrese restorasyon çalışmaları hakkında meclis üyelerine görsel bir brifing sundu. "Tarihi eserlerimize sahip çıkmaya devam ediyoruz. 520 yıllık Gön Han ile 7 asırlık Köşk Medresemizi restore ederek şehrimize kazandırıyoruz. Bu çalışmalarımız bizi en çok heyecanlandıran projelerden. Yakında hemşehrilerimizin ziyaretine açılacaklar,” dedi.

Çarşı Melikgazi projesi hakkında da bilgi veren Başkan Palancıoğlu, "Çarşı Melikgazi, Kayseri’mizin yeni sembol değerlerinden biri olacak. İçerisinde meyve sebze, et balık ürünleri, baharatçısı, kitapçısı, çiçekçisi, kreşi, kafeteryası ve Kayseri yemeklerinin sunulacağı Sofra Melikgazi yer alacak. Ayrıca çeşitli sanatsal etkinlikler de düzenlenebilecek. Şehrimizin gözde mekanlarından biri olacak. Çarşı Melikgazi yakında hizmete açılacak ve vatandaşlarımızla buluşacak,” dedi.

Başkan Palancıoğlu, meclis üyeleriyle projeleri yerinde inceleyerek ortak akılla ortaya çıkan projelerin değerlendirmesini yaptıklarını ve meclis üyelerine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Editör: Osman Baytekin