Mahalle sakinlerinin daveti üzerine mahalleyi ziyaret eden Başkan Kılınç, mahalle sakinlerinin sıkıntılarını dinledi. Soysallı mahalle sakinleri Başkan Kılınç'a Kuyucak mevkiinde yaklaşık 20 eve su gelmediğini ve çoğu yolun parke yapılmasına rağmen bazı yolların çamur içinde kaldığını söyledi.
Başkan Kılınç, "Yetkilileri Su ve Parke sıkıntısı için Soysallı'ya bekliyoruz" dedi.

Mahalleli ile yaptığı sohbetin ardından açıklama yapan Yeniden Refah Partisi Develi İlçe Başkanı Mahmut Kılınç, "Soysallı mahalle sakinlerinin daveti üzerine İlçe Başkan Yardımcım Murat Akarsu ile birlikte Soysallı mahallesini ziyaret ettik. Mahalle sakinleri bizi çok hoş bir şekilde karşıladı ve yaşadıkları sıkıntıları anlattılar, Soysallı girişimde Kuyucak mevkii var iki katlı tek katlı yaklaşık 20 ev ve besi ahırları var bu evlerde elektrik var ama içme suyu yok, kuyu vurmak yasak bu insanlar su ihtiyacını nasıl giderecek? 
Ayrıca Soysallı mahallemizin çoğu yolu parke yapılmış yapanların eline sağlık lakin bazı sokaklar çamur içinde, iki tarafı parke yapılmış ama bazı sokaklar özellikle seçilmiş gibi parke yapılmamış çamur içinde bırakılmış, o sokaklarda yaşayan insanlar bizim vatandaşımız değil mi? İnsanlar başka partilere oy vermiş olabilir, hangi partiye oy vermiş olursa olsun adam ayırt etmeden siz bu vatandaşa hizmet etmek zorundasınız sizin göreviniz bu" ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinleri, "80 yaşındayım içecek suyum yok, oturacak yerim var elektriğim de var ama sadece çeşme suyum yok. Sadece bende değilim 2 katlı evler var ahırlar var bunlara hiç su gelmiyor. Ya müsade etsinler 10 metre vurup kendi su kuyumu yapayım, yada kendileri gelip suyumuzu versinler."
"21. Yüz yılda yaşıyoruz şu yolların haline bakın, çoğu yer parke yapıldı sadece bizim burası yapılmadı, oysaki seçimlerde oyumuzu da bunlara verdik ama bizim kapımızın önünü parke yapmadılar. Yağmur yağdığı zaman bu sokaklara giremiyoruz, yazın tozdan pencerelerimizi kapatıyoruz. Neden yarım yarım yapılıyor anlam veremiyoruz, bir taraftan başlarısın diğer tarafa kadar her yeri yaparsın kimse laf etmez ama böyle bazı sokakları seçer ve yapmazsan biz niye yapılmadı diye sorarız." dediler.