Kayseri'ye yapılan yollar, köprüler, tüneller ve tramvay yolu çalışmaları tüm kentte devam ediyor. Başkan Çelik, yaptıkları ulaşım yatırımlarını  brifing ile tanıttı! Çelik, yapılan yatırımın ve yapılacak çalışmanın 50 yıllık ulaşım planı olduğundan söz etti!

 Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yapılan ve yapılmakta olan ulaşım yatırımlarını basına ve kamuoyuna tanıttı. Önümüzdeki 50 yılın ulaşımını planladıklarını ifade eden Başkan Çelik, bu planlama doğrultusunda yapılan ve yapılacak olan raylı sistem hatları, katlı kavşaklar ve alternatif yollarla ilgili bilgi verdi.

 Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in ulaşım projeleriyle ilgili yaptığı görsel brifingin ilk durağı Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’ndaki Melikgazi Katlı Kavşağı oldu. Köprülü kavşağı hafta sonu trafiğe açmayı planladıklarını ifade eden Başkan Mustafa Çelik, “Kısa sürede estetik ve şehre yakışır bir projeyi hayata geçirdik. Kış mevsimine girerken başlamıştık, kış bitiminde tamamladık. İnşaat süresinden üç ay önce bitirdik” dedi. Katlı kavşakta pek çok yenilik uyguladıklarını ifade eden Başkan Mustafa Çelik, projenin ömrünü uzatmak için zeminde 1 metresi kaya, 60 santimi beton olmak üzere 2 metre dolgu yaptıklarını ve su basmasının engellenmesi için yan taraflara büyük kanallar açtıklarını söyledi.

“TRAFİĞİ AKSATMADAN YOLLAR YAPILIYOR”

Yol ve katlı kavşak çalışmalarında trafiğin yan yollardan akmaya devam ettiğini dile getiren Başkan Mustafa Çelik, Melikgazi Katlı Kavşağı’nın ardından Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı’na giriş ve çıkışı sağlayacak alt geçitlerle ilgili bilgi verdi. Görsel brifing Hulusi Akar Bulvarı ile devam etti. Bulvarın Malatya Yolu’na kadar uzandığını ve çok önemli bir aks olacağını dile getiren Başkan Çelik, “Kocasinan Bulvarı ve Sivas Caddesi’ne alternatif güçlü bir yol oluyor. Diğer yollara ihtiyacı azaltacak yolları açmak gerçek mühendisliktir. Böylece diğer yollara ihtiyacı azaltır, trafiği rahatlatırsınız” diye konuştu. Yolların açılması esnasında birtakım güçlükler çıktığını; ancak bu güçlüklerin aşıldığını ifade eden Başkan Çelik, “Bu vesileyle Aydoğan Aydın Paşamızı rahmetle anıyorum. Aydın Paşamız Komando Tugay Komutanı iken büyük gayret gösterdi. Böylece bu yolu askeriye içinden geçmesi mümkün oldu” dedi. Farabi Caddesi’nin Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı’na bağlanacağı kavşağa katlı kavşak yapacaklarını da belirten Başkan Çelik, ayrıca Farabi Caddesi’ni Talas Yolu’na bağlamak için Tümgeneral Aydoğan Aydın Caddesi’ni açacaklarını kaydetti. Bu cadde için protokolün hazırlandığını ve askeriyenin onay verdiğini ifade eden Başkan Mustafa Çelik, Milli Savunma Bakanlığı’nın onayı ile en kısa zamanda yol yapım çalışmasına başlayacaklarını söyledi.

“İKİ AYRI TRAMVAY HATTI GELİYOR”

Görsel brifing sırasında yapmış olduğu açıklamada raylı sistem hatlarıyla ilgili de bilgi veren Başkan Çelik, Ulaştırma Bakanlığı’nda imzalanan protokolden bahsetti. 16 Mart’ta Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararından 4 gün sonra Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nda Belsin-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı’nın protokolünü imzaladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, işleri yakından takip ettiklerini ve çok hızlı hareket ettiklerini söyledi. Belsin-Şehir Hastanesi Hattı’nın yapımına en kısa sürede başlanacağını dile getiren Çelik, Anayurt-Aşık Veysel Bulvarı arasındaki hattın ihalesini de Nisan ayında yapmayı planladıklarını kaydetti. Başkan Çelik, “Önümüzdeki 50 yılın ulaşımını planladık ve bu doğrultuda imalatlara başladık” diye konuştu.

Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı’ndan Aşık Veysel Bulvarı’na çıkışındaki kavşakta yeni bir düzenleme yapılacağını ifade eden Başkan Çelik, raylı sistem ve yaya trafiği dışındaki araç trafiğinin alta alınacağını söyledi. Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı’nın devamı olan Tavlusun Caddesi’nde devam eden görsel brifingde caddenin genişletilmesi için hızlı bir şekilde yol güzergahındaki evlerin hak sahipleri ile anlaştıklarını dile getiren Çelik, “Yerleşim yerlerinde yol açmanın en zor kısmı hak sahiplerinin rızalarını almaktır. Bizler Elhamdülillah vatandaşlarımızla kolaylıkla uzlaşıyoruz” dedi.

Görsel brifing, Büyükşehir Belediyesi tarafından orta refüjü, kaldırımları, otoparklarıyla modern bir hale getirilen Talas Halef Hoca Caddesi ile devam etti. Başkan Çelik, Büyükşehir Belediyesi’nin şehir merkezi dışında da ne denli yoğun çalıştığını Derevenk Viyadüğü yakınında yapılan çalışmalarla gösterdi. Başkan Çelik, Talas’tan Malatya Yolu bağlantısının yapımı süren viyadükle eş zamanlı tamamlanacağını belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, trafiği rahatlatmak için sadece yol açmakla kalmadıklarını mevcut yolları genişlettiklerini de ifade ederek Mimarsinan Kavşağı-Harikalar Diyarı arasındaki yolu örnek gösterdi.

“KATLI KAVŞAKLARLA KESİNTİSİZ TRAFİK”

Görsel brifingin bir sonraki durağı Kocasinan Bulvarı’ndaki katlı kavşaklar oldu. Başkan Mustafa Çelik, 30 Ağustos, Tuna ve Fuzuli Kavşağı’na yapılan katlı kavşaklarla ilgili detaylı bilgiler verdi. Her kavşağın zeminine göre özel imalat yapıldığını ifade eden Başkan Çelik, 30 Ağustos Kavşağı’nın üst bölümünü 40 gün sonra, 15 gün içinde de Tuna Caddesi Bekir Yıldız Bulvarı aksını açacaklarını belirtti. Fuzuli Katlı Kavşağı’nı da 1,5 ay içinde açmayı planladıklarını vurgulayan Başkan Çelik, böylece Kocasinan Bulvarı’ndaki Argıncık ışıklardan DSİ’ye kadar olan yolu kesintisiz hale getireceklerini belirtti.

Görsel brifingde daha sonra Bekir Yıldız Bulvarı’na geçildi. Kocasinan Belediye Başkanlığı döneminde başladığı yolu Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile birlikte devam ettirdiğini ifade eden Başkan Çelik, Seyrani Mahallesi’nde kesintiye uğrayan yolun Seyrani Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında anlaşmaların yapıldığını ve bir ay içinde bu bağlantının da yapılacağını söyledi.

“BAĞ EVLERİ YIKILDI, YENİ YOL AÇILIYOR”

Görsel brifingin son durağı OSB’den Talas’a açılacak yeni yol oldu. Dağ yolu olarak bilinen Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndan trompet kavşak modeliyle girilecek olan yol güzergahındaki bağ evlerinin sahipleriyle rızaları alınarak anlaşıldığını ifade eden Başkan Çelik, bu bölgedeki iki ayrı evin yıkımına basın mensuplarıyla birlikte şahitlik etti. Yol güzergahındaki Seher Bulvarı ve Hacılar Bulvarı’nın katlı kavşaklarla geçileceğini de vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, “Bu yolda çok önemli bir planlama yaptık. Transit trafik için 2x2 şeritli olacak olan yolda bağ evlerindeki hemşehrilerimizi de düşünerek birer şerit yavaş akacak trafik için yan yol koyduk” dedi. Başkan Çelik, bu bölgedeki bağ evi sahiplerine de anlayışları için teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Beydeğirmeni bölgesinde açılan yollar, yenilenen ve genişletilen yollar, ilçelerde açılan yollar ve asfaltlama çalışmaları dışında kalan ve sadece görsel brifing içerisinde bulunan ulaşım yatırımlarının maliyetinin 500 milyon TL’yi bulduğunu sözlerine ekledi.