Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Müzeler Haftası dolayısıyla İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Kayseri Müze Müdürü Gökhan Yıldız ve beraberindekileri ağırladı. Başkan Büyükkılıç, şehrin tanıtımı için yaptıkları müze çalışmalarına vurgu yaptı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı İl Kültür ve Turizm Müdürü'nü Ağırladı

Başkan Büyükkılıç, 6 bin yılı aşkın geçmişiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapan Kayseri'ye önemli müzeler kazandırarak şehrin tanıtımına katkı sağladıklarını belirtti. Müzeler Haftası dolayısıyla yapılan nezaket ziyaretinde memnuniyetini dile getiren Başkan Büyükkılıç, şehrin tarihine ve kültürüne verdikleri değeri vurgulayarak Müzeler Haftası’nı kutladı.

Başkan Büyükkılıç, "Kayseri’mizi bir müzeler şehri olarak tanıtmak için gerek Kültür Bakanlığımız, gerekse yerel yönetimler olarak büyük çaba sarf ediyoruz. Yaptığımız müze çalışmalarını sürekli çeşitlendirerek şehrimizin tanıtımına katkı sağlıyoruz" dedi. Arkeolojik kazılara desteklerinin devam ettiğini belirten Başkan Büyükkılıç, "Kazılarda belediye olarak gerekli desteği vermeye çalışıyoruz ve bu desteği sürdürmeye devam edeceğiz. İnsanlara müzeleri cazip hale getirmek ve tarihlerini tanımalarına fırsat vermek çok önemli" ifadelerini kullandı.

Ziyarette Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman da yer aldı. Günün anısına çiçek ve hediye takdimi gerçekleştirildi.

Editör: Osman Baytekin