Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, çocukların eğitim ve gelişimine yönelik önemli projelere imza attıklarını belirtti. Büyükkılıç, Kayseri’deki kitap fuarları, bilim merkezleri, kütüphaneler ve sportif faaliyetlerle geleceği şekillendirdiklerini vurguladı. Ayrıca, 18-27 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 2. Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği'ne de dikkat çekti. Başkan Büyükkılıç, çocukların dijital bağımlılıklardan uzaklaşarak kitaplar ve gerçek yaşamla daha fazla bağ kurmalarının önemine değindi.
Büyükkılıç, mesajında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 105. kuruluş yıl dönümünü de kutlayarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitleri rahmetle andı. 23 Nisan’ın, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının sembolü olduğunu belirten Büyükkılıç, çocukların geleceği için her zaman çalışacaklarını söyledi.
Başkan Büyükkılıç, hayırseverlerin ve Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliğiyle kurulan Fuat Attaroğlu Çocuk Kütüphanesi ve Müzik Okulu’nun büyük bir ihtiyaca cevap verdiğini belirterek, miniklerin kitapla, müzikle ve kültürle buluşmalarını sağladıklarını ifade etti. Bu yatırımların, çocukların sadece bugünü değil, geleceğin Kayseri’sini inşa etmelerine fırsat sunduğunu vurguladı.
Kayseri’de Spor A.Ş., KAYMEK ve Bilim Merkezi gibi birimlerin de çocuklar için özel hizmetler sunduğunu belirten Başkan Büyükkılıç, Kayseri’deki tüm bu yatırımların ve hizmetlerin çocukların geleceği için önem taşıdığını belirtti. "Çocuklarımızın gelişimi için tüm imkânları seferber ediyoruz. Her şey çocuklar için" şeklinde konuştu.