Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Trafik Kontrol Merkezi'nde gerçekleştirilen Akıllı Trafik Yönetimi projesini tanıttı. Başkan Büyükkılıç, 320 kamera ve 1450 manyetik sensörle donatılmış merkezin, 135 kavşak ve ana arterlerin canlı izlenmesini ve anında müdahale edilmesini sağladığını vurguladı.

Yozgat Bozokspor, Hacılar Erciyesspor'u Tek Golle Geçti: 1-0 Yozgat Bozokspor, Hacılar Erciyesspor'u Tek Golle Geçti: 1-0

Kayseri Büyükşehir Başkanı Büyükkılıç Akıllı Trafik Yönetimi Projesini Tanıttı

Şehir trafiğinin güvenli ve akıcı olması için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Büyükkılıç, Trafik Kontrol Merkezi'nin bu çabaların bir parçası olduğunu ifade etti. Proje sayesinde, trafik sinyalizasyon sistemine doğrudan müdahale edilebildiğini ve taşıt trafiğinin en yoğun olduğu saatlerde sinyalizasyon sürelerinin otomatik olarak ayarlanabildiğini aktardı.

Trafik Kontrol Merkezi'nin operatörler tarafından 7 gün 24 saat canlı olarak izlendiğini ve kent trafiğinin anlık olarak denetlendiğini belirten Başkan Büyükkılıç, akıllı kavşak altyapısının trafik akışını dinamik olarak yönettiğini dile getirdi. Ayrıca, sinyal arızaları veya trafik kazaları gibi durumlarda kontrol merkezinden hızlı müdahale yapılabildiğini sözlerine ekledi.