Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Develi ilçesine bağlı Zile Mahallesi'nde 12 milyon 58 bin TL’lik maliyetle gerçekleştirilen atık su yatırımlarını duyurdu. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan projede, kanalizasyon hatları, foseptik yapısı, doğal arıtma tesisi ve deşarj hattı imalatı tamamlandı. Bu yatırımlar, Develi’deki altyapıyı iyileştirerek daha sağlıklı bir çevre oluşturmayı amaçlıyor.
Başkan Büyükkılıç, yapılan projeyle Zile Mahallesi'nde mevcut altyapı sisteminin yetersizliğinin giderildiğini belirterek, “Yerleşim alanı içindeki eski foseptik sistemin yerine yapılan yeni hat ile atık sular yerleşim alanı dışına çıkarıldı. Böylece çevreye zarar vermeden atık su bertarafı sağlandı ve vatandaşlarımızın rahatsızlıkları ortadan kaldırıldı” dedi.
Büyükkılıç, Kayseri’nin her ilçesinde altyapı çalışmalarının ihtiyaç önceliğine göre titizlikle sürdürüldüğünü ifade etti. Ayrıca, KASKİ’nin kent merkezi ve ilçelerde içme suyu ve kanalizasyon hizmetlerini aksatmadan sürdürdüğünü de vurguladı.
Başkan Büyükkılıç, sözlerine şöyle devam etti: “Kayseri’yi daha sağlıklı ve yaşanabilir bir geleceğe taşımak için yatırımlarımıza devam edeceğiz. Develi ilçemize yapılan bu önemli yatırımı hayırlı olsun. Altyapı çalışmalarımızı aynı hassasiyetle tüm ilçelerimizde sürdüreceğiz.”