Kayseri’ye kazandırdığı birbirinden önemli proje ve hizmetlerle 2021 yılının yatırımlar yılı olmasını sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 2022 yılının da yatırımlar yılı olması için çalışmalarını hem Kayseri hem de Ankara kanadında aralıksız sürdürüyor.

Başkent ziyaretinde şehrin önemli projeleri ile ilgili çeşitli temaslarda bulunan Başkan Büyükkılıç, bu kapsamda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u ziyaret etti.
2022 yılı Kayseri yatırımlarını, hizmetlerini ve projelerini görüşen Başkan Büyükkılıç, Bakan Kurum ile kentte devam başta Türkiye’nin en büyük millet bahçelerinden olan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi olmak üzere, vizyon projelerden olan Sahabiye ve Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projeleri’nde gelinen son durumu paylaştı.  

“PROJELERİMİZİ İSTİŞARE ETTİK”
Bakan Kurum ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç ile Kayseri'deki kentsel dönüşüm, millet bahçesi, sokak ve caddeleri sağlıklaştırma, kent meydanı ve çevre projelerimizi istişare ettik. Şehrimizin gelişimine katkı sunmaya, belediyemizle el birliği içinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Göreve geldiği günden bu yana 16 ilçe belediye başkanı, teşkilatlar, milletvekilleri ve bakanlarla dayanışmayı sürdüren Başkan Büyükkılıç, Ankara ziyaretlerine de devam ederek, yapılacak ve yapılan proje ve hizmetleri, ilgili bakanlarla sürekli masaya yatırdıklarını belirtti. Büyükkılıç, Bakan Kurum ziyareti ile ilgili yaptığı açıklamada, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, her zaman olduğu gibi bizlere göstermiş olduğu yakın ilgi, Kayseri’ye karşı pozitif tutumları ve projelerimize vermiş oldukları destekler için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Büyükkılıç’ın Ankara ziyaretinde Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman, Etüt ve Projeler Daire Başkanı Ahmet Şeref Bahçecioğlu ile Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Hakkı Alp de eşlik etti.