AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı, Ar-Ge Başkanlığı ve Çevre Şehircilik ve Kültür Başkanlığı koordinesinde düzenlenen Kültür Sanat Kongresi’ne katılım sağlayan Başkan Büyükkılıç, “Etkili Bir Kültür Sanat Sezonu Nasıl Tasarlanır: Başarılı Kültürel İletişim Stratejileri” üzerine sunumda bulundu ve Kayseri’de kültür sanat alanında yaptıkları projelerden bahsetti.


Ortlama 200 belediye başkanının katılım sağladığı programda bir takım öneri ve yaklaşımlarda da bulunan Büyükkılıç, “Köklü bir medeniyetin mirasçıları olarak büyük bir zenginliğin üzerine doğmuş olmanın eşsiz kıymeti yanında, yarınlara ilişkin büyük bir sorumluluğun bilincini taşımaktayız. Şehirlerin kimliklerini korumasının en nihai şartı olan kültür ve sanat değerlerini, zamanın koşulları ile etki dairesinde tutmak en büyük vazifemizdir” şeklinde konuştu.


Başkan Büyükkılıç, 3 gün süren Yerel Yönetimler Kültür Sanat Kongresi'nin oldukça verimli geçtiğini vurgulayarak, kültür-sanat alanında gerçekleştirdikleri projeleri, ortaya koydukları eserleri, günümüz ve geleceği dair planlara dair istişarede bulunabildiklerini ve bu alanda yeni yol haritasını hep birlikte çizdiklerini ifade etti.


Büyükkılıç, kongrede katılımcılara kültür-sanat etkinliklerindeki çalışmalar ile yeni açılımlar konusunda da kapsamlı bir sunumda bulundu.