Kayseri'nin Talas ilçesine bağlı Başakpınar Mahallesi’nde, Başakpınar Mermerciler Derneği tarafından merhum mahalle sakini İsmail Yağ anısına düzenlenen ödüllü satranç turnuvasında öğrenciler birincilik için yarıştı. Turnuvayla ilgili bilgi veren dernek başkanı Şükrü Erbaş, bu etkinliği gelenekselleştirerek gençleri sanal dünyadan uzaklaştırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Kayseri Talas İlçesi'nde İsmail Yağ Anısına Ödüllü Satranç Turnuvası Düzenlendi

Turnuva, 8-13 yaş ve 13-18 yaş olarak iki kategoride düzenlendi. Mahallede okuyan öğrenciler, hem zamanla hem de birbirleriyle yarışarak ödül kazanmaya çalıştı. 8-13 yaş kategorisinde birinciye 2 bin TL, ikinciye ise bin TL ödül verilirken, 13-18 yaş kategorisinde birinciye 5 bin TL, ikinciye ise 2 bin 500 TL ödül takdim edildi.

Dernek başkanı Şükrü Erbaş, dernek olarak yaklaşık üç aydır resmi faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti. İsmail Yağ anısına düzenledikleri bu ilk turnuvayı gelenekselleştirmeyi düşündüklerini söyleyen Erbaş, “Satranç Federasyonu Başkanlığı'nın desteğiyle turnuvamızı organize ettik. Talas Belediyesi de kitap ödülleriyle katkıda bulundu. Turnuvamıza 80’in üzerinde öğrenci katıldı ve her kategoride iki tur düzenledik. Amacımız, çocukları internet ortamından uzaklaştırarak aralarındaki bağı güçlendirmek” dedi.

Başakpınar Mahalle Muhtarı Durdu Turan, turnuvanın çocukları sanal ortamdan ve cep telefonlarından uzak tutmayı ve aralarındaki iletişimi güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti. Turnuvaya katılan 13 yaşındaki Gülsu Kandağ ise, satranca başladıktan sonra telefon bağımlılığından kurtulduğunu dile getirdi ve satrancın zihnini geliştirdiğini, boş zamanlarını verimli değerlendirmesini sağladığını ifade etti.

Editör: Osman Baytekin