Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Mehmet Özhaseki döneminde gündeme getirilen Banliyö Projesinin akibeti belirsizliğini koruyor. 8 yıl önce Banliyö Projesi'ni kamuoyu ile paylaşan Mehmet Özhaseki, ''İlk etapta Yeşilhisar’ı, İncesu’ya ardından da Argıncık arkasından da Sarıoğlan’a bağlayacak bir çalışma bu. Demir Yolları ile görüştük. Araçlara ortak olursak olur dediler biz de tamam dedik. Üzerinde çalışıyoruz'' ifadelerini kullanmıştı. Banliyö Projesi kapsamında ilçelerin birbirine bağlanması sağlanacaktı. Mehmet Özhaseki'den sonra göreve gelen Başkan Mustafa Çelik döneminde de Banliyö Projesi ile ilgili çalışmalar devam etti.  Yeşilhisar-Sarıoğlan ve İncesu-Gömeç arasındaki hat için 7 durak yapılmasına karar verildi. 2016 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından 130 km'lik Banliyö Hattı üzerindeki 7 istasyon ve ara duraklar için ihaleye çıkıldı. Durak yapımları tamamlandı. Yıllardır bekleyen Banliyö duraklarının çürümeye başladığı görüldü.

kapak_152954
Mustafa Çelik döneminde Banliyö Projesi sürdü


Eski başkan Mustafa Çelik tarafından Banliyö Projesi kapsamında ''Kayseri kırsalının ufkunun açılacağı'' ifade edilmişti. Projede değişiklikler yaptıklarını belirten Mustafa Çelik, ''Banliyö hattı Sarıoğlan’dan Yeşilhisar’a kadar gidecek. Biz proje değişikliği yaptık. Beyazşehir tarafından Banliyö hattını tramvay ile birleştireceğiz. Mevcut tramvay hattı ile entegre edeceğiz. Bunu yaptığımız zaman vatandaşlar banliyö hattını tercih eder. Bu proje sayesinde Kayseri kırsalının ufku açılacak. Kayseri son 20 yılda ciddi anlamda göç aldı. Komşu illerin yanı sıra kendi kırsalından da sürekli göç alıyor. Yani ilçelerdeki nüfus merkeze kayıyor. Biz belediye olarak göçü durdurmak, hatta tersine çevirmek için kırsalda kalkınma hamlesi başlattık'' diye konuşmuştu. 

AW674997_01

Başkan Memduh Büyükkılıç sessizliğini koruyor


Mustafa Çelik'in yerine göreve gelen Başkan Memduh Büyükkılıç döneminde ise Banliyö Projesi ile ilgili hiçbir açıklama yapılmadı. Projenin rafa kaldırıldığı iddialarını güçlendiren sessizlik devam ediyor. Banliyö hattı için yapılan durakların çürümeye başlaması ise eleştirileri beraberinde getirdi. Banliyö Projesi rafa mı kalktı soruları gündeme geldi. 

AW667782_01

Mehmet Özhaseki yorum yapmaktan kaçındı


AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri'deki medya mensuplarının Banliyö Projesiyle ilgili sorularına net bir yanıt vermekten kaçındı. Banliyö projesinin Büyükşehir Belediyesi'nin uhdesinde geçen bir konu olduğunu belirten Özhaseki, ''Belediye Başkanımıza sorsanız daha iyi bilir. Ben bilmiyorum, yanlış bilgi vermeyeyim. Zannedersem Ulaştırma tarafında tren istiyorlardı. O görüşmelerde hangi aşamadalar çok bilmiyorum  ben onu'' ifadelerini kullandı.