Mayıs ayında sosyal yardım programları çerçevesinde ilk olarak aile destek paketi ödemeleri verilirken, aile destek paketi ödemelerinin sağlanmasının ardından farklı sosyal yardım programlarından yararlanan vatandaşlar ödemelerin hangi tarihlerde gerçekleşeceğini merak etmeye başladılar. Bu çerçevede, bakanlık da destek ödemelerini hesaplara yatırdıkça resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı duyurular ile kamuoyunu bilgilendiriyor. Yaşlı ve engelli aylıklarının verilmesi ile birlikte ödemelerin detayları merak konusu olurken, bakanlık açıklama yaptı.

Mayıs 2024 Yaşlı ve Engelli Aylığı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz haftanın son gününde mayıs ayı yaşlı ve engelli aylıklarını vatandaşların hesaplarına yatırdı. Yaşlı aylığı çerçevesinde yaklaşık 2.6 milyar TL, engelli aletleri kapsamında yaklaşık 2.2 milyar TL verilirken, güncel destek ödemesi tutarları merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ocak ayında evde bakım maaşına, sosyal ve ekonomik destek ödemesine, yaşlı ve engelli aylıklarına memur maaş katsayısına göre zam yapmıştı. Gerçekleşen artış neticesinde yaşlı aylıkları 3504 TL seviyesine yükseldi. Bu çerçevede, mayıs ayında da 3504 TL tutarındaki evde bakım maaşı ödemesi ülke genelindeki vatandaşların hesaplarına yatırıldı.

Sosyal Yardim Zamlari

65 Yaş Aylığı Zammı

Yaşlı aylığı çerçevesinde mayıs ayında da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi 3504 TL hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılırken, yaşlı aylığı ödemesinden yararlanan vatandaşlar önümüzdeki süreçlerde gerçekleşecek artışları merak ediyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı altı ayda bir memur maaş katsayısına göre sosyal yardımlara zam yaptığından dolayı temmuz ayında da destek ödemelerinde artışa gidilecek. Bu çerçevede, temmuz ayında memur maaşlarının yüzde 20 ile 25 aralığında artacağına dair tahminler bulunuyor. Yılın ilk dört ayındaki enflasyon oranı yüzde 18,70 olarak belirlenirken, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından destek ödemeleri yüzde 20 ile 25 aralığında artarsa yaşlı aylıkları da 4200 TL seviyesinin üzerine çıkabilir.

Editör: Ali Ölmez