Pazar günü başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinde dar gelirli vatandaşlara destek olabilmek için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemelerini hesaplara yatırmaya başladı. Bu çerçevede, sosyal yardım programlarından yararlanan vatandaşlar Kurban Bayramı öncesinde sağlanan ve sağlanacak olan destek ödemelerine dair gelişmeleri yakından takip ederken, farklı destek programlarına dair açıklamalar yapılıyor. Bu çerçevede, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi vatandaşların temel gıda gereksinimlerinin karşılanabilmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na kaynak aktarıldığını duyurdu. Bakan Göktaş'ın açıklamasının ardından söz konusu desteğin detayları merak ediliyor.

Vatandaşlara Gıda Yardımı Desteği

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın açıklamasına göre Kurban Bayramı öncesinde düşük gelirli vatandaşlara destek olabilmek için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na toplam 847.600.000 TL kaynak aktarımı gerçekleştirildi. Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde gıda yardımı amacıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na ilave kaynaklar sağlanırken, dini bayramlardan önce toplam 6.8 milyar TL gıda desteği sağlanmış oldu. Önümüzdeki süreçlerde de toplumun farklı kesimlerinde bulunan vatandaşlara destek olabilmek için sosyal yardım programları hayata geçirildikçe bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek.

Turk Lirasi Odeme Promosyon

Aile Bakanlığı Destek Ödemesi Tarihleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na kaynak aktarımı gerçekleştirirken, söz konusu kaynak aktarımının yapılmasının ardından farklı destek ödemelerinin hangi tarihlerde verileceği merak ediliyor. Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde sosyal yardım ödemeleri erkene çekilirken, önümüzdeki aylarda ise bakanlığın her ayın 10’u ile 20’si arasında destek ödemeleri iletmesi bekleniyor. Bu durumda, düzenli olarak sosyal yardım ödemeleri sağlandıkça bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yayınlayacak.

Editör: Ali Ölmez